FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Ingen överraskning att Jeremejeff gör mål

Söndagens match mellan BK Häcken och MFF är inte bara het i kampen om Europaplatserna. Det är även ett möte mellan Alexander Jeremejeffs lag fram till sommaren och hans nygamla efter flytten tillbaka till Göteborg.

Efter återkomsten till BK Häcken har den förre MFF-spelare gjort sex mål på elva allsvenska matcher.

– Är jag förvånad över att Alex gjort sex mål? Svaret är nej, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Jag tyckte också att Alex var bra. Men som jag sa redan vid flytten. Han ville lämna för att få mer speltid. Med vårt schema hade han fått den också. Men han ville lämna och det är viktigt att vi har spelare som vill spela för oss och är villiga att ta upp kampen mot starka lagkamrater på den aktuella positionen.

– Jag tror att hemligheten bakom MFF:s framgångar genom åren har varit att ha en trupp där spelarna tävlar om platserna och aldrig är säkra på att få starta. Det är så jag ser det också, säger Uwe Rösler och betonar att det var en övergång där man skiljdes som vänner.

– Vi önskar honom allt gott. Det var inte något ont blod och vi hade aldrig några problem med varandra. Han ville lämna, “fair enough”. Och när MFF fick bra betalt var det också en god affär.

BK Häcken har vunnit åtta av de nio senaste matcherna i Allsvenskan, den enda förlusten kom borta mot AIK. Det är alltså ett lag i form som MFF möter bara ett par dagar efter den rejäla urladdningen och stora prestationen mot Besiktas.

Efter lördagens matchförberedande träning framhöll MFF-tränaren därför betydelsen av att få en bra start på matchen.

– Första hindret klarade vi i torsdags, nu är det dags att ta nästa. Häcken är ett kontringsstarkt lag. Därför måste vi starta bra. Jag kan se dem försöka göra ett tidigt mål och sedan göra som IFK Norrköping, backa hem och kontra. Nyckeln tror jag är att inte ge dem något från start och därför måste vi vara fräscha direkt.

– Häcken har precis som vi gjort många mål, de är profilstarka, fräscha coch spelar på sin hemmaplan med sitt speciella underlag. Med tanke på det är det givetvis en stor utmaning för oss, säger Uwe Rösler.

I MFF saknas Lasse Nielsen (mer om det här).

Inget av lagen har någon avstängd spelare. I Häcken saknas Nasiru Mohammed, som opererat en lårmuskel och Kari Arkivuo, som har problem med en hälskada.

Förre MFF-spelaren Johan Hammar förlängde för övrigt nyligen sitt kontrakt med BK Häcken. Den Malmöfostrade mittbacken kom till Häcken från Örgryte inför årets säsong. Då skrev man ett ettårskontrakt med en option på tre säsonger till. Den har man nu bestämt sig för att använda och Hammar är Häckenspelare till och med 2021. I år har han startat i 15 matcher och lär göra det mot MFF också.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close