FotbollNyheterTorns IF

Torn-tränaren efter damernas uppflyttning

I helgen stod Torns IF för en fin skalp, då damerna bortaslog Hjärnarps GIF med 2-0. En resultat som såg till att Stångby-laget även tar steget upp till Division 3. Skånesport.se tog sig ett snack med lagets tränare, Patrik Lundberg, för att höra hans tankar och känslor – kring avancemanget i helgen, samt säsongen i stort. 

Hur är känslan efter avancemanget?

– Känslan är bra och det känns som en lättnad att vi klarade att gå upp redan under mitt första år som tränare för laget.

Hur firade ni?

– Spelarna i laget hade en egen lagfest efter matchen, sedan ska vi ha en middag längre fram, där även vi ledare är med.

Vilka var era förväntningar när ni gick in i säsongen?

– Vi hade inget mål tidigt. Men när vi såg hur bra vi närvarat och tränat på försäsongen, så hade vi inom laget en förhoppning om att gå upp en serie.

Varför har det gått så bra för er i år?

– Vi har jobbat hårt på att ha en stark defensiv och ett spelsystem som alla i laget kan hantera, och detta har spelarna löst på ett utmärkt sätt hela säsongen!

Beskriv spelartruppen?

– En härlig spelartrupp där alla kämpar för varandra, och alltid är positiva och bra mot varandra! En bra mix av olika spelartyper.

Era styrkor?

– Vårt defensiva spel och vårt spel på hemmaplan är det som varit våra styrkor 2018. Vi har släppt in väldigt få mål och vunnit 10 av 11 matcher hemma i Stångby. Total målkvot hemma på dessa 11 matcher blev 23-2!

Svagheter?

– Vi har i vissa matcher haft svårt att “spela oss till målchanser”.

 

Joel Ask

Foto: Torns IF/Martin Körner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close