Fotboll

Blentarp räddade kval – efter sommartripp till Tyskland

Blentarps BK, nykomlingar i division fem sydöstra, har haft en svängig säsong.
Efter sommaren hade laget blott tre poäng på 13 omgångar – och räknades ut av varenda fotbollsexpert på Österlen.
Men efter förändrad träning och ett specialträningsläger i Tyskland lever hoppet ännu, efter att ha räddat en kvalplats.

Efter sommaren magra poängskörd behövde tränare Sunil Ramkali och hans assisterande coach Armend Avdyli tänka om.
– Katalysatorn för förändringen blev ett träningsläger i Tyskland i somras. spelare och tränare fick chansen att umgås privat på ett annat sätt än vanligtvis. Vi spenderade tid med varandra, pratade om allt möjligt och såg tillbaka på vad vi presterat under våren. där och då började vi ta beslut om att göra saker annorlunda, säger Ramkali.

Steg ett blev att förbättra de fysiska värdena i truppen.
– Förra säsongen vann vi många matcher i slutet av matcherna tack vare vår goda fysik. Den behövde uppenbarligen förbättras så vi började att fokusera träningsupplägget på styrka och kondition kombinerat med spelövningar där vi tvingade fram ett högt bolltempo.
– En annan förändring var den av spelsystem. Vi ritade upp en mer defensiv matchplan och såg till att hålla oss till den. När motståndarna hade bollen var vi tvungna att bli mer kompakta och spelarna tog till sig det väldigt väl.

Från att i praktiken ha varit uträknade började Blentarps BK plötsligt att ta in mark på lagen ovan. Fokuset på det defensiva arbetet bar nödvändig frukt i de två sista matcherna för säsongen då först Ystads IF besegrades med 0-1 på bortaplan. Därefter fick Blentarp 0-0 hemma mot Öja, vilket med målskillnadens hjälp innebar att de höll Skivarp (nedflyttade) efter sig i tabellen.
Nu väntar kval mot Landora, 13/10 (borta) OCH 20/10 (hemma), som slutade på positiv kvalplats i division sex västra.
– Årets resa har varit tuff, men inspirerande. Att se grabbarna i laget borra ner huvudet och verkligen kämpa med träning och under matcher har varit fantastiskt. men det är inte över ännu och vi vill verkligen ta till vara på den chans vi gett oss själva, avslutar Sunil Ramkali.

Foto: Sandau foto.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close