FotbollHelsingborgs IF

Joel Sandborg ny klubbdirektör i Helsingborgs IF

38-årige Joel Sandborg är HIF:s nya klubbdirektör. Han tillträder rollen i november.

Joel Sandborg kommer närmast från ishockeyklubben Rögle BK där han haft rollen som kommersiellt ansvarig. Tidigare har Joel arbetat för HIF vid tre tillfällen och har erfarenheter från såväl Svenska Fotbollförbundet som Svensk Elitfotboll. I november tillträder han rollen som klubbdirektör i Helsingborgs IF.

– Det är en fantastisk känsla att få vara en del av HIF igen. Jag har en lång historik i föreningen och att nu få äran att leda klubben som klubbdirektör gör mig både stolt och glad. Efter tre spännande år på Rögle BK och i ishockeyns värld ska det bli väldigt roligt att ta sig an uppdraget i Helsingborgs IF, säger Joel i ett pressmeddelande.

Ordförande Krister Azelius välkomnar Joel och lyfter samtidigt fram Helena Wennerström, som under de senaste månaderna innehaft rollen både som tillförordnad klubbdirektör och marknadschef. Han förklarar att Helena även i fortsättningen kommer att ha en framträdande roll i klubben.

– Efter genomförd rekryteringsprocess har föreningen utsett Joel Sandborg till ny klubbdirektör. Han tar över rollen efter Helena Wennerström som på ett fantastiskt sätt upprätthållit tjänsten som tillförordnad klubbdirektör och samtidigt verkat som marknadschef. Vi är skyldiga Helena ett stort tack för hennes betydelsefulla insatser under året och hon kommer även fortsättningsvis att inneha en framskjuten och viktig roll i föreningens organisation, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Joel har betydande erfarenhet av verksamhet på elitidrottslig nivå och vi ser med tillförsikt fram emot vad han, tillsammans med sina kollegor på sportkontoret, kan åstadkomma i föreningens strävan att återta sin rätta plats på den svenska fotbollskartan. Han välkomnas med varm hand av oss alla, avslutar Krister.

 

Foto: Midhat Kuduzovic/HIF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close