FotbollHusie IFNyheter

Nya målet för Husie IF: Vinna kvalet och nå division 4

Alla i Husie IF var överens om att satsa ungt och trots att truppen redan hade en ung medelålder våga släppa fram ännu fler talanger. Men man satte ändå målsättningen topp tre. Nu är det ordnat och på onsdag väntar första omgången i kvalet till division 4 mot Vanneberga IF.

Då är det avancemang som gäller.

– Nu är det nya mål och det är att avancera till division 4. En klubb som Husie IF ska ha A-laget där, säger Blerim Mullici som tillsammans med Thobias Fridholm tränar laget.

Kvalplatsen säkrades med en 9-2-seger över Skånekurd FF i den sista omgången. Seger var nödvändigt eftersom både Furulunds IK och Uppåkra IF vann sina matcher och hade passerat om Husie tappat poäng.

Efter en nervös start blev det en rätt enkel väg mot trepoängaren. I den andra halvleken kunde man till och med byta in alla på bänken för att dels visa att man litar på att avbytarna också kan prestera, dels spara kraft inför kvalet.

– Vi saknade en del spelare också. De är tillbaka till kvalet.

Skånekurd kunde heller inte utnyttja att Husie IF var tvunget att ställa upp med lagledaren Martin Sandblom som målvakt.

När kvalet startar på onsdag (klockan 19.00) med hemmamatchen mot Vanneberga IF funderar Husie IF på att istället släppa fram en spelare född -03 i målet.

– Alexander Mellesmo kan få stå, berättar Blerim Mullici och betonar att han inte är orolig över att behöva satsa på en målvakt från U15-truppen.

– Vi har redan släppt fram flera spelare födda -03 i år. Det har gått hur bra som helst.

15-årige Elias Olsson har spelat flitigt och 16-åringarna Tarik Dzanic, August Egly, Roberto Garrido Stefanic och Markus Westerlund tillhör också truppen liksom ytterligare nio spelare som år 20 år eller yngre.

Eftersom det krävs elljus på onsdag blir Husie IF tvunget att spela kvalmatchen på konstgräsplanen. Det tycker inte Blerim Mullici är något problem.

– Vi har bra och tekniska spelare som gärna spelar bollen på marken, jag tror definitivt inte att konstgräs missgynnar oss. Bra spelare ska dessutom kunna prestera på vilket underlag som helst oavsett om det är gräs, konstgräs eller asfalt, säger han och tvekar inte ett ögonblick om vad som är ett bra resultat inför returen i Vanneberga på lördag.

– Vinna!

– Men Vanneberga var nykomling i division 5 och har givetvis gjort en jättebra säsong. De blev tvåa i sin serie, vi blev trea i vår.

Returen i Vanneberga spelas klockan 14.00 på lördag, den 13 oktober.

Ole Törner

 

Läs mer

Så här spelas resten av kvalet till division 4 och de övriga serierna

KVAL HERR: Så spelas höstens kvalmatcher

Relaterade artiklar

Back to top button
Close