IshockeyNyheterRögle BK

Daniel Widing tillbaka i Rögle – täcker upp för skada

Rögle har skrivit korttidskontrakt med rutinerade anfallaren Daniel Widing för att täcka upp för Matt Andersons skada. Widing lämnar Djurgården, ansluter till laget i morgon och är tillgänglig för spel i hemmamatchen mot Örebro på kvällen.

– Vi är mycket glada över att Daniel återvänder till vår klubb direkt. Han tillför  erfarenhet och energi, är i bra form och känner till gruppen väl. Jag ser fram emot att ha honom i vår laguppställning direkt, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressutskick.

Den hårt arbetande och viljestarke anfallaren kom till Rögle på ett korttidskontrakt för nästan exakt två år sedan för att hjälpa ett skadedrabbat Rögle den gången. Daniel blev snabbt en favorit bland supportrarna för sitt hårda arbete och uppoffrande spel och kontraktet förlängdes med ett och ett halvt år. Tyvärr skadade han sig allvarligt i december första säsongen och missade resten av säsongen men jobbade sig tillbaka till säsongsinledningen 17/18.

Han har inlett säsongen på ett korttidskontrakt med Djurgården och spelade CHLmatch i Stockholm så sent som i går kväll. Han har spelat sju SHL-matcher och fem i CHL med Djurgården men återvänder nu till nordvästra Skåne och den grön-vita dressen.

Foto: Bildbyrån

#41 Daniel Widing
Forward, högerskytt
Född: 13 april 1982 i Gävle.
Längd/vikt: 184 cm/95 kg.
Moderklubb: Hedemora.
I Rögle: Två säsonger, kom oktober 2016 från Wolfsburg (DEL).
Statistik (i Rögle): 68 matcher, 13+10=23 poäng, 32 utv min, -11.
Aktuell: Har skrivit på ett korttidskontrakt med Rögle. Kommer närmast från
Djurgården

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close