FotbollKristianstads FCNyheter

Dagens materialare: Kristianstad FC:s Arne Welander

I denna artikelserie intervjuar Skånesports Joel Ask några av våra skånska föreningars materialförvaltare. De som inte syns, men som sannerligen gör en stor del av jobbet, lyfts här fram med hjälp av några korta svar.

Idag möter vi Kristianstad FC:s Arne Welander. 

Ålder?

– Jag är 73 år.

Sysselsättning utanför fotbollen?

– Jag är pensionär.

Hur länge har du varit materialförvaltare?

– Började i Vilans BoIF 1980 som lagledare, och 1985 slutade dåvarande materialaren, efter många års tjänst. Då fick jag uppdraget parallellt som lagledare. År 1990 blev det en sammanslagning till Kristianstads FF och då fortsatte jag som materialare, och det är jag sedan dess fortfarande verksam som efter ännu en sammanslagning till Kristianstads FC.

Varför antog du rollen?

– Därför att jag själv spelat fotboll och gillade andan i omklädningsrummet.

Vad uppskattar du med din roll?

– Miljön i omklädningsrummet.

Vad ogillar du med din roll?

– När det är oordning och saker, så som tejp, kastas på golv i omklädningsrummet. Att städa upp efter andra.

Vilka är dina primära uppgifter?

– Att organisera och förberda så bra att träningar och matcher kan genomföras utan irritation.

Hur viktig anser du att en materialförvaltares roll är i ett omklädningsrum?

– Jag baserar det helt och hållet på spelarna bedömning och uppskattning av arbetet jag utför, och det är väl därför jag hållit på sedan 1980.

De i din roll brukar tilltalas vid fyndiga smeknamn – har du något sådant?

– Enbart en f.d. målvakt, som numera är målvaktstränare i klubben, brukar kalla mig “Vesslan”.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close