skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Många ville hylla och minnas Labinot Harbuzi

Minnesstunden för Labinot Harbuzi blev både välbesökt och finstämd.

Redan kvarten före det utsatta klockslaget 19.10 (MFF bildades 1910) var 400-500 på plats och efterhand fylldes det på med minst lika många till. Alla ville minnas och hylla Labinot Harbuzi, MFF-talangen som på torsdagen hastigt avled bara 32 år gammal.

Minnesstunden vid Stadion-ingång A vid torget tillkom på ett supporterinitiativ för MFF:are som ville minnas Harbuzi, men familjen och de övriga klubbarna han spelat i, plus många av dem som mött honom på planen, läktaren och privat tog också tillfället. Därför blev det en både bred och stor manifestation.

– Någon måste dra igång det hela och det blev jag, Men framförallt var det här en stund för familjen, och alla andra som ville minnas Labinot, konstaterade Niklas Asker, som när blomhavet fyllts på stående tillsammans med Labinots familj – mamma, pappa och fem syskon – även tog till orda och kort bad om en tyst minut.

Den fick han givetvis, men även i övrigt under den timslånga minnesstunden var det väldigt tyst. Många grät, kramades eller stod stilla i läktartrappan upp till ståplatstorget eller utanför ingången. MFF:s sportchef Daniel Andersson och Guillermo Molins, som representant för spelarna, var också på plats. Men alla fick vara i fred med sin sorg.

Värdigheten och eftertanken behövde inte organiseras. Den bara fanns där.

För de som inte kunde vara på plats på fredagskvällen kommer det även under helgen att finnas möjlighet att besöka platsen.

Ole Törner

Foto: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close