FotbollMalmö FFNyheter

MFF U16 till SM-final efter en lysande och en usel halvlek

MFF U16 är klart för SM-final. BK Häcken besegrades med 3-2 hemma på Hybriden.

Efter den första halvleken stod det 3-0. Tur det, för sedan försvann MFF:s fina och effektiva spel ner i ett djupt svart hål.

Det hjälpte inte ens att BK Häcken fick William Milovanovic utvisad när han fick sitt andra gula kort i den 50:e minuten. Häcken reducerade två gånger med en man mindre och hade stundtals ett tryck som kunde gett en kvittering. MFF brände dessutom en möjlighet att döda matchen när man rammade ribban istället för att sätta 4-2 i ett friläge.

– Den första halvleken var vi riktigt bra. Sedan försvann det mesta och det kändes lite som om vi blev nervösa också. Precisionen fanns inte där när alla de fina lägena till omställningar kom, konstaterade MFF-tränaen Per-Ola Lindkvist.

Framförallt utnyttjade inte MFF en enda gång att man spelade elva mot tio. Istället för att hålla i bollen, passa runt den och vänta på ytorna gav man hela tiden bort den. Ingen kunde ens stava till tålamod.

– Visst blev vi för ivriga. Men sett över hela matchen var vi det bästa laget, förtjänade att gå till final och nu är vi där.

I matchen mot SM-guldet väntar vinnaren mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF. Den matchen spelas på lördagen och ska Malmö FF ha möjligheten att få hemmamatch även i finalen måste Djurgården vinna. Om ett lag vunnit hemma och det andra borta i semifinalen får laget som vunnit hemma med automatik spela borta i finalen.

I den – lysande – förstahalvleken hittade MFF hela tiden in bakom Häckens backlinje med precisa passningar till spelare i fart. 1-0 gjorde Samuel Burakowsky, 2-0 satte Markus Björkqvist och 3-0 fick Isak Bjerkebo nöjet att pricka in. Då hade det bara spelats 33 minuter.

Många var bra i MFF. Inte minst Melker Widell, som briljerade på mittfältet och ytterbacken Martins Egbe, som var ettrig, bollsäker och hela tiden utmanade och erövrade bollen från Häckenspelarna som försökte utnyttja att Egbe inte precis var planens fysiskt störste spelare.

I den allra sista minuten visade domaren Samer Khalil från Åkarp ut ytterligare en Häckenspelare och i samband med slutsignalen åkte en till.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close