skanesport_desktop-panorama-1

Borgeby FKFotbollNyheter

Borgeby FK inledde med storseger i kvalet mot Jitex

Borgeby FK skaffade sig ett kanonläge inför kvalreturen mot Jitex på lördag.

Hemma på Borgeby IP vann man med 3-0 och gjorde en spelmässigt mycket bra insats. Särskilt i den första halvleken, som vanns med 2-0, var Borgeby FK klart bättre än Jitex.

Därmed har klassiska Jitex BK från Mölndal förlorat fem raka kvalmatcher till Elitettan.

2016 förlorade Jitex med 1-2 hemma och 1-3 borta mot Västerås BK 30.

2017 blev det exakt samma förlustsiffror mot Asarums IF.

Och nu startade man alltså med 0-3.

– Givetvis hade vi pratat om det inför matchen, att vi gärna skulle gå ut hårt och se till att de blev darriga. Men det var inte det som avgjorde utan att vi gjorde en stark kollektiv insats. Alla spelarna har olika roller och vi är beroende av att alla genomför det de ska göra. Så blev det också, säger BFK-tränaren Patrik Persson.

Michaela Johnsson ska till exempel göra mål. Det gjorde hon: 2-0 och 3-0.

Och bakåt fick målvakten Vera Ejlertsson göra åtminstone tre starka räddningar för att klara att hålla nollan.

1-0-målet kom efter cirka 20 minuter och gjordes av Linda Karlsson. Michaela Johnssons första mål kom när hon fick en lång tå på bollen efter en hörna och målet till 3-0 föll på en snygg omställning.

Returen spelas på konstgräs på lördag klockan 17.00 på Åbyvallen. Patrik Persson vill inte ta ut ett avancemang i förskott och varnar för underlagsbytet.

– Vi är ett gräslag som inte förlorat en enda poäng hemma hela året. Jitex är ett konstgräslag och kan vinna när de får chansen där.

Hur gör du nu som tränare. Byter du underlag på träningarna inför matchen?

– Det gör vi. Alla träningarna i veckan lägger vi på konstgräs. Jag hade troligen inte gjort det under säsongen, Men nu när bara en match återstår och den ska spelas på det underlaget så ställer vi om träningarna.

Ni säkrade seriesegern tidigt, hur svårt har det varit att hålla fokus i matcherna inför kvalet?

– Mycket svårt. Det är lätt att säga att vi ska ge 100 på träningarna och i alla matcherna ändå. Realistiskt sett är det svårare och vi har väl inte gjort våra bästa matcher efter det att vi blev klara om vi säger så. Just därför var det ett mycket bra besked att nu när det gällde så steppade verkligen tjejerna upp och presterade sitt bästa, säger Patrik Persson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close