FotbollGIF NikeNyheter

Kim Johansson och Mats Lilienberg återförenas – tar över IF Lödde

Skånesport träffade spelande tränaren Kim Johansson, efter att denne nu bekräftar att övergången från GIF Nike till IF Lödde är klar. Tidigare har Johansson spelat fotboll i Hörby FF, Sjöbo IF, Höörs IS, BW90, GIF Nike, och han var med om att ta sin moderklubb, Hörby FF, från division 6 till division 3.
I veckan blev det klart att spelande tränaren Kim Johansson är klar som tränare för IF Lödde.

Vem är Kim Johansson?
– Jag är en 29-årig kille som är bosatt i Malmö och jobbar som Fritidspedagog i Lomma. Idrottstokig och varit vän med fotbollen sen 4-5 års ålder. Allmänt idrottsintresserad som tycker det är otroligt kul att vara en del av idrottsvärlden.

Årets säsong slutade med guldhattar och skumpa. hur tänker du tillbaka på säsongen?
– En tabell ljuger aldrig, brukar man säga. Vi har haft en otroligt fin trupp med mycket kvalité. Detta med en mix av att alla spelare är väldigt träningsflitiga har tagit ut sin rätt. Vi har inte förlorat många andrahalvlekar och är väldigt bra tränade. Vi har också gått runt på många spelare, vilket varit en lyckad strategi, då jag tror vi haft cirka 17 olika målskyttar i år. En fin säsong med en rättvis serieseger.

Hur tycker du själv att kombinationen spelare/tränare har fungerat för din del? Tänker du fortsätta då att kombinera dessa roller?
– Den har fungerat bra, tycker jag. Har haft rollen i några år nu, så vid det här laget skulle det mest kännas konstigt om man bara haft en av rollerna. Jag kommer skrivas över som spelare också i Lödde, sen får vi se hur truppen ser ut framöver. Tillgänglig kommer jag att vara, i alla fall.

IF Lödde slutade på en tredjeplats i serietabellen, Division 3 Södra Götaland. Varför valde du att tacka ja till Lödde, och vad vet du om klubben sedan tidigare?
– När Lödde hörde av sig var det genast intressant då vi haft lite kontakt under någon tidigare säsong. Klubben i sig är otroligt organiserad för att ligga i division 3, med en tydlig idé och fantastiskt duktiga ungdomar. Helheltspaketet i Lödde lockade väldigt mycket. Med bra organisation, och unga spelare som verkligen vill bli bättre. Laget gjorde en fin säsong ifjor och en tredjeplats i division 3 är väldigt bra gjort. Klubben i sig har gjort ett imponerande intryck på mig.

Din assisterande tränare är ingen mindre än Mats Lilienberg. Ni hade ett samarbete tillsammans i Hörby FF – hur vill du kommentera detta?
– Mats och jag känner varandra jättebra och trivs tillsammans som kollegor. Vi vet var vi har varandra och tänker ganska lika i fotbollstermer. Rollerna kommer falla rätt naturligt då vi fattar besluten tillsammans och har stort ansvar båda två. Om det blir så att jag är på planen så kommer Mats att sköta själva matchcoachningen, så att jag inte tänker på den samtidigt som jag är på banan. Därmed får vi två bilder istället för en, då vi har ett synsätt utanför plan och ett sätt på plan. Tillsammans får vi ihop det till en helhet som vi båda funnit väldigt nyttigt för oss.

Vad har du för förhoppningar på kommande säsong?
– Förhoppningarna är att kunna utveckla alla dessa unga spelare ett snäpp till. Detta i sig kommer att spegla sig på resultaten under året. Ett ungt lag kommer att gå upp och ner under säsongen. Min förhoppning är alla alla spelare ska känna sig så trygga i sin roll att man vågar saker, på och utanför plan, och inte är rädda för att misslyckas. Får man aldrig misslyckas så blir man aldrig bättre som fotbollsspelare. Så jag hoppas att vi kan bygga upp en trygg miljö där spelarna verkligen vågar att utmana sig själv.

Av : Lola Nilsson

Följ Silly Season här. 


Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close