NyheterÖvriga sporter

Jonna Malmgren tog guld i världsungdoms-OS

Jonna Malmgren har tagit guld i världsungdoms-OS i Buenos Aires i brottning.
17-åriga Jonna har redan gjort sig ett namn på seniornivå i Sverige. I februari tog hon SM-guld i 50-kilosklassen och i våras tog hon guld i ungdoms-EM.
Jonna Malmgren från Hörby dominerade genom hela tävlingen. I finalen vann Jonna på fall mot uzbekiska Sjokhida Akhmedova.

Hur känns det?
– Det känns helt otroligt och overkligt att en dröm man så länge jobbat så hårt för går i uppfyllelse. Ett sjukt bra kvitto på att de man gör ger resultat.

Berätta om matchen?
– Tappa första 2 poängen och sen bröt jag dit henne på ett paket. När domaren slog i mattan visste jag inte var jag skulle ta vägen. Jag bara skrek. Det var en sjuk känsla.

Hur mycket tid lägger du på träning?
– Jag skulle väl säga att jag lägger ner all min tid på träning. Går ju på brottargymnasiet och där tränar vi hela tiden. Jag vill lägga ner all min tid på träning för de är det jag brinner för.

Hur kom det sig att det blev just brottning?
– En brottartränare från Hörby som heter Silvan introducerade det på skolan, Sedan dess var jag fast och ville ner och börja träna. Så då tjata jag på pappa och mamma. Sen första träningen visste jag att detta var min sport!

Vad är din dröm efter detta?
– Min dröm är att få fortsätta med det jag håller på med. Siktet är på fler OS.

Vad är dina planer för framtiden?
– Planer för framtiden är att fortsätta jobba mot mina mål och hela tiden hitta nya sätt att utvecklas på. Jag har mycket kvar att ge, detta är bara början!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close