FotbollNyheter

Anders Grimberg fortsätter att träna BK Olympic

En bit in på årets säsong tog Anders Grimberg över tränaransvaret för BK Olympic. Nu är det klart att han fortsätter i Lindängekubben även 2019.

– Jag trivs i klubben och på Lindängens IP, ser potentialen i spelarmaterialet och är nyfiken på vad vi kan göra nästa år, säger Anders Grimberg.

Som nykomling i division 2 var nytt kontrakt huvudmålet. Det uppfylldes fyra omgångar före slut.

– Det tycker jag var bra, inte minst med tanke på att vi förlorade två så tongivande spelare som Isak Jönsson och Dawda Ngum under säsongen. Många lag hade inte klarat sådana tapp.

Dawda Ngum gick till Brönshöj i Danmark och unge mittbacken Isak Jönsson har under hösten direkt gjort avtryck i Allsvenskan för Trelleborgs FF.

Anders Grimberg blickar redan fram mot nästa säsong i BK Olympic och betonar att det är framförallt en sak som måste åtgärdas.

– Vi måste få stabilitet under matcherna. Nu kan det pendla något enormt. Ett utmärkt exempel är matchen mot Assyriska BK nyligen då vi spelade jättebra i den första halvleken och hade en ledning med 2-1 som kunde varit mycket större. Sedan gick vi ut och gjorde i princp allt fel i den andra halvleken och förlorade med 2-4. I alldeles för många matcher har det varit sådana svängningar.

– Bakåt har det läckt rejält, Framåt har vi gjort 29 mål på de 16 matcher jag coachat. Vi behöver stärka bakåt och på mitten och hitta den den där stabiliteten, säger Anders Grimberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Nyfiken på mer från den lokala fotbollsvärlden?

Kolla in vår nya sillysajt

Silly Season – Fotboll

Relaterade artiklar

Back to top button
Close