FotbollKvarnby IKNyheter

Europeiskt provspel för Kvarnbytalanger

På sin hemsida berättar Kvarnby IK att klubben förfogar över tre spelare som befinner sig nere i italienska Perugia för en dryg veckas provspel. Spelarna i fråga är Maximiliano Ferreira, Yonis Roble och Paul Razvan Monad. 

Så här skriver Malmökubben på sin hemsida:

Maxi Ferriera (född 1999) och Yonis Roble samt Paul Razvan Monac (båda födda 2000) tillhör Kvarnby IK:s U19 och befinner sig just nu i Italien där alla tre ska provspela och visa upp sig för den anrika italienska klubben Perugia Calcio. Efter ett par ekonomiskt tunga år är Perugias seniorlag på väg tillbaka till det italienska finrumet och Serie A igen. Ifjol slutade laget på en åttondeplats i Serie B, vilket innebar kvalspel, men där tog det stopp. Laget tränas idag av den forne mittbacksgiganten och världsstjärnan Alessandro Nesta med bland annat VM-guld, flera ligatitlar, Champions League titlar och inhemska cuptitlar på meritlistan.

Igår eftermiddag anslöt Maxi, Yonis och Paul till Perugia i mellersta Italien där de kommer att stanna till och med lördag. Under veckan kommer spelarna att träna på ISM Academy i Perugia och visa upp sig för ett antal lag däribland stadens största klubb Perugia Calcio.

-Jag hade med dom på en ISM tryout här i Malmö på Bäckagård och rekommenderade därefter dom åt ISM Italien som nappade, berättar Lasse Åström, huvudtränare i Kvarnby IK:s U19-lag, och fortsätter:

-ISM Academy levererar spelare till hela Europa men främst handlar det om samarbetsklubbarna nere i Italien.

Det har inte gått mer än ett par månader sedan Kvarnby IK inledde sitt samarbete med Proffsliv och italienska ISM Academy och redan nu har det burit frukt med provspel för dessa tre killar. Fem dagars professionell träning inför ögonen på flera talangscouter är en oerhörd möjlighet.

Redan nu står det också klart att Kvarnby IK kommer skicka ytterligare en spelare från U19-laget på provspel till södra Europa. Andreas Friis (född 1999) beger sig den 5 november till Cristiano Ronaldos tidigare klubb på hemön Madeira och laget CD Nacional, med seniorlaget hemmahörandes i högstaligan, för att visa upp sig.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close