Eslövs BKFotbollNyheter

Peter Olsson följer med Eslövs BK upp i division 2

I dagarna kom Eslövs BK och tränaren Peter Olsson överens. Han fortsätter att träna laget även nästa säsong i division 2.

– Nu är det klart. Det är ju aldrig självklart, man måste höra sig för med truppen och stämma av allting. Men i och med att beslutet är taget ser jag verkligen fram mot nästa säsong och jobbet inför den.

– Det ska dessutom bli skönt att återvända till division 2. Senast var ju när jag tränade GIF Nike. Skillnaden är stor. Fotbollen är mycket bättre i tvåan och matcherna blir roligare. Vi måste dock inse att det gäller att utvecklas, säger Peter Olsson.

Därför betonar han att det är bra att EBK-truppen är så pass ung att det finns utrymme för just den där utvecklingen.

– Vi behövde växa in i division 3. Det klarade vi. Nu måste vi göra det i division 2. Kanske behöver vi träna några pass till, men vi låg långt framme där redan i år.

Peter Olsson tränade EBK i fyra säsonger, 2006-2009. Då missade man att gå upp i division 2 med ytterst liten marginal. Sedan var han fem år i GIF Nike och två i Staffanstorps GIF innan han återvände till EBK. Den här sejouren gick det vägen med avancemanget och nu ska han alltså vara med och skörda frukterna.

Ole Törner

Foto: Lola Nilsson

 

Nyfiken på mer om vad som händer eller är på väg att hända i den lokala fotbollen?

Se vår nya sillysajt

https://skanesport.se/sillyseason/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close