NyheterÖvriga sporterPingis

Truls Möregårdh 4:a i världsungdoms-OS

Truls Möregårdh vann mot världsåttan Harimoto men förlorade i dubbeln. Han slutade på en fjärde plats i mixedturneringen i par med serbiskan Sabina Surjan, även kallad ”Sverbien”.

Trots storspel så förlorade stjärnskottet Truls Möregårdh bronsmatchen och blev utan ungdoms-OS-medalj, denna gång.

Möregårdhs framgångar under hösten gör att han nu kommer att ta en plats på världsrankingen.
Förra året tog talangen ett silver i Junior-VM. Han var också med i bordtennis-EM i Alicante och spelade där med seniorer.
16-årige Möregårdh spelar till vardags för Eslövs AI BTK. I pingisligan har han för tillfället 7-0 i matcher. Han vann i första Champions League- maten mot Hennebont (Frankrike) mot Englands etta – Liam Pitchford (WR 34) i en imponerande match.

Hur känns det och berätta om matchen?

– Det har gått några dagar nu och det känns förstås jättebra! Harimoto är en topp 10 spelare i världen som redan slagit MA Long (världsmästare 2 gånger och vunnit OS 2016) så det är en väldigt kul vinst för mig. Spela väldigt bra taktiskt och spelet var där som det skulle. Är väldigt nöjd över matchen och det känns som att all tid man lägger ner på pingisen verkligen ger mycket resultat.

Kände du press att prestera?

– Kände ingen press alls och spelade mitt spel. Har slagit högt rankade spelare på senaste och känner att jag håller en hög nivå nu på senior sidan. Så det var väldigt kul att få slå en sån världsspelare som Harimoto och han är även den första jag slår som är topp 10 i världen.

Hur har du upplevt hela ungdoms-OS?

– Hela OS har varit en unik resa och väldigt lärorikt. En väldigt speciell tävling och boende som har varit väldigt kul. Singelspelet är jag förstås ledsen över att jag inte vann medalj eftersom det var det jag siktade på. Lottningen var väldigt tuff och fick kinesen som vann tävlingen redan i kvartsfinal så det var synd. Mixed lag var en ny tävlingsform som jag tyckte fungerade bra. Väldigt synd att vi inte fick med oss någon medalj eftersom vi var två bollar ifrån att vinna brons. OS var häftigt att få träffa nya människor från olika sporter och lära sig om dom också. Och få vara där och kolla på olika sporter.

När började du intresserade dig för just bordtennisen? Har du någon förebild?

– När jag 7 år började jag spela pingis i en klubb i Hovmantorp. Min brorsa Malte Möregårdh och min pappa spelade väldigt mycket och det var så jag kom in på det. I pingisen så har JO självklart varit en idol.

Hur mycket tid lägger du på träning?

– Jag har hoppat av skolan och satsar helt på pingisen. Så jag tränar 2 gånger om dagen + Fys 4 gånger i veckan. Träningarna är oftast 2.5 timme.

Vad är dina planer för framtiden?

– Mina drömmar och mål är att komma med i OS och förhoppningsvis kunna vinna medaljer på OS och VM i framtiden.


Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close