HandbollNyheterOV Helsingborg

Dagens materialare: OV Helsingborgs Kent Knutsson

I denna artikelserie intervjuar Skånesports Joel Ask några av våra skånska föreningars materialförvaltare. De som inte syns, men som sannerligen gör en stor del av jobbet, lyfts här fram med hjälp av några korta svar.

Senast i raden att möta våra frågor är OV Helsingborgs Kent Knutsson.

Ålder?

– Jag är 73 år.

Sysselsättning utanför fotbollen?

– Behagligt pensionärsliv, aktiv inom ungdomsverksamheten i OV i den mån jag hinner.

Hur länge har du varit materialförvaltare?

– I cirka ett år.

Vad fick dig att anta rollen från första början?

– Förfrågan från spelare, tränare och OV sportgrupp, om jag kunde tänka mig att bli materialförvaltare på heltid, fast ändå som ideell, med en liten symbolisk ersättning.

Vad uppskattar du med din roll?

– Att få vara delaktig i ett elithandbollslag, det jag är väldigt stolt över.

Vad ogillar du med din roll?

– Att spelarena tar för givet att jag skall vara till hands med att fixa allt, även småsaker som de själva kan utföra.

Vilka är dina primära uppgifter?

– Träningar – att se till att bollar och träningsvästar finns till hands, och att fylla vattenflaskor – dessa fyller jag även under träningen. Sen är det handdukar, handbollsklister, klister-väck som tar bort klister från händerna efter träningen, och till sist sjukvårdsväska. Efter träningen skall allt som tidigare nämnts ställas på plats i utrustningsskåpen. Jag går alltid sist från spelhallen och omklädningsrummet för att kolla så att inget har blivit kvarglömt. Spelarna tvättar sina egna träningskläder. Inför match är mina uppgifter de samma som på träningen, enda skillnaden är att jag ansvarar för att matchkläder finns på plats. Efter match packar jag ner svettiga matchkläder i en väska som sedan lämnas till OV:s klubbstuga, där de tvättas(inte av mig).

Hur viktig anser du att en materialförvaltares roll är i ett omklädningsrum?

– Väldigt viktig. Bara tt finnas där och ha koll på allt är en viktig del av det hela.

De i din roll brukar tilltalas vid fyndiga smeknamn – har du något sådant?

– “Knutte” har alltid varit mitt smeknamn. Det kan ibland bli “Knud” eller “Kingen” när spelarna tycker att jag har gjort något bra.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close