skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

På tisdag gör Fredrik Andersson comeback i MFF-målet

Efter drygt åtta veckors rehab är MFF-målvakten Fredrik Anderssons handskada helt läkt och han är mogen för comeback. Den kommer han att göra på tisdag när MFF spelar årets sista U21-match mot BK Häcken i Göteborg.

– Jonnie (Fedel) tyckte att det var ett bra tillfälle och jag är redo, säger Fredrik Andersson och berättar att från början var läkarbeskedet att han absolut inte kunde spela mer den här säsongen.

– Första direktiven var att säsongen var över, men det vägrade jag att acceptera. Det var ju i alla fall tre månader som återstod efter operationen. Nu anser jag mig som uttagningsbar även till Allsvenskan. Jag har tränat fullt ut och gått in i avslutsövningar och smålagsspel sedan uppehållet började.

– Det var en ganska omfattande skada. Benet stod rakt ut istället för att ligga normalt och sedan hade en benbit lossnat så de fick gå in nere i handleden, ta ett ben därifrån och sätta däruppe istället. Men när jag i måndags träffade läkaren som opererade mig så han att nu är det ingen fara. Det är inget som kan gå sönder, det handlar bara om smärta och den klarar jag. Klart att kommer det ett skott längst ut på fingertopparna, som det gjorde ett par gånger på träningen idag, så gör det lite ont. Fast det varar 20 sekunder och sedan är det över.

Ditt kontrakt med MFF går ut vid årsskiftet. Hur påverkar det?

– Egentligen inte. Klubben sa att de ville förlänga med mig redan innan skadan, så på det viset har det varit ganska lugnt. Det är mest för min egen skull, att jag velat komma tillbaka och vara tillgänglig för laget så fort som möjligt nu när vi har kvar en så rolig avslutning på året med Europa-matcherna och Allsvenskan.

Hur är läget i kontraktssnacket?

– Vi pratar i princip hela tiden. Malmö FF vill förlänga. Det är jag själv som ska bestämma mig. Jag har suttit på bänken ganska mycket i min karriär, känner att jag utvecklats väldigt mycket och vill gärna visa upp det. Men samtidigt trivs jag oerhört bra här nere. Så det är de alternativen jag våndas mellan. Ska jag välja speltiden eller trivseln och vetskapen att jag utvecklas hela tiden av träningen?

Påverkas ditt beslut av om MFF väljer att plocka tillbaka Marko Johansson?

– Med tanke på målvakerna jag spelat och tränat med under tiden i MFF så är konkurrens inget man kan vara rädd för. Sedan tror jag ärligt talat inte att klubben velat förlänga med mig om man sett mig som en tredjemålvakt utan för att man tycker att jag är bra nog. Konkurrens kommer det alltid att vara på den här nivån. Vågar man inte ta den fajten ska man syssla med något annat.

– Jag brukar säga halvt på skämt, halvt på allvar att en av mina styrkor som samtidigt då på sätt och vis blir en svaghet för mig personligen är att jag är bra på att göra andra målvakter bättre. Johan Wiland och Johan Dahlin har båda blivit bättre i MFF och det tror jag att jag är en liten del av tack vare min personlighet och sätt att konkurrera.

MFF värvade in Walter Viitala för att täcka upp när du blev skadad. När blir det ett skarpt läge mellan honom och dig, vem av er som som ska tas ut i truppen och ge ett besked om nästa år? Ingen av er har ju kontrakt för 2019.

– Det hoppas jag är nu direkt, efter comebacken på tisdag. De ska bli skönt att få den matchen. Sedan är jag redo och då är det valet som ska göras. Jag känner mig redo och har trots allt varit med i MFF ganska länge.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close