FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS slarvade bort möjligheten till poäng

Landskrona BoIS kom till Gamla Ullevi med inställningen att inte förlora. Men planen sprack i slutet på den första halvleken, och därefter fanns det ingen väg tillbaka in i matchen för BoIS. 

Två veckor av landslagsuppehåll var till ända och Superettan-fotboll stod åter på menyn. Landskrona reste till Göteborg för att göra upp med GAIS om poängen – de som BoIS är i så desperat behov av.

När matchen startade syntes dock ingen offensiv vilja från Landskrona. Med 9 insläppta mål på de senaste 2 matcherna syntes desperation bakåt, när BoIS ständigt slog ifrån sig bollen. I offensiv riktning fanns inte en tillstymmelse till indikation från ”Randigt”. Sadat Karim fick jobba på de undanrensningar som erbjöds honom – annars var anfallaren isolerad på topp.

Landskornas defensiva taktik höll länge, men i den 38:e minuten kom så GAIS ledningsmål. Varken ologiskt eller orättvist. Tungt för Bois, som nu skulle bli tvungna att helt omvända sin taktiska plan.

I början av den andra halvleken uppträdde BoIS på ett långt mer inspirerat sätt än vad man visat under de första 45 minuterna. En indikation på något? Kanske. Men obefintligheten i produktion av målchanser var fortfarande närvarande.

Istället skulle hemmalaget GAIS åter få jubla. Slarv i Lanskronas försvar bäddade för 2-0, och den befarade spiken i kistan.

Ingen rolig kväll i Göteborg för Jack Majgaard Jensen och hans Landskrona BoIS. Foto: Bildbyrån

Inför matchen hade BoIS 4 raka förluster. Laget spelar utan mod, utan fantasi och utan inspiration. Man är ett sjunkande skepp på väg – likt klubbens ekonomi – till botten. Så när det nu var dags att jaga ett tvåmålsunderläge så lös laget inte av hoppfullhet, direkt.

Men ur ingenting kom en reducering. Adi Nalic slog inlägget som hittade en framstormande Sadat Karim, som kunde stöta in 2-1-målet.

Om det där och då infann sig ett hopp i Landskrona, så försvann det lika fort som det kom. För strax efter kom 3-1 för GAIS. Nytt slarv i bortalagets backlinje och en påpasslig Dusan Djuric renderade i utökad ledning för Göteborgs-laget.

3-1-målet tog musten ur Landskrona, som fick se klockan ticka upp till 90 minuter. När domare Fredrik Klitte blåste av tvingades skåningarna förkunna att man just inkasserat sin femte raka förlust, samt att försvarsspelet åter lämnat en del att önska.

Med tre matcher kvar att spela har Landskrona fem poäng upp till kvalstrecket. Värnamo, som återfinns där, har en match mindre spelad just nu, så avståndet kan öka. För BoIS väntar tre tuffa matcher innan tabellen kan summeras. AFC Eskilstuna avlöses av matcher mot Jönköpings Södra och därefter Örgryte IS.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close