skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Kan bli en MFF-säsong till för Markus Rosenberg

Först tryckte han dit avgörande 2-1 för MFF mot Hammarby. Sedan öppnade Markus Rosenberg för att det trots allt kan bli en säsong till för honom i MFF!

– Tanken med den här säsongen har hela tiden varit att den skulle bli den sista. Men jag har väntat för att se hur det skulle kännas i kroppen och huvudet. Och det har känts och gått bättre än jag hoppats på, sa MFF-kaptenen sedan supportrarna – som vanligt – sjungit om att han borde förlänga.

Det innebär inte ett ja.

Men det innebär inte ett nej heller.

– Förhoppningsvis kommer beslutet snart. Det är skönt att veta att de inte vill ha ut en från laget. Jag njuter när de sjunger att de vill att jag ska fortsätta. Som med alla stora beslut i livet är det omöjligt att i efterhand säkert veta vad som var rätt eller fel och jag kommer inte att vakna upp en morgon och tänka att okej nu ska jag fortsätta eller nu ska jag sluta. Det är hela tiden bollar och tankar fram och tillbaka.

Däremot avfärdade Markus Rosenberg tanken på att beslutet skulle bero på om MFF avancerar från gruppspelet i Europa League.

– Det spelar inte in alls. Om jag skulle fortsätta är det ett helt år som gäller. Man kan inte tänka att det känns bra just nu. Det ska fungera bra en hel försäsong och sedan en hel säsong med förhoppningsvis lika många matcher som nu, en 30, 40, kanske 50 matcher. Beslutet ska inte tas när man är där uppe eller där nere i känslorna. Jag vill kunna sammanfatta hela situationen och se var jag landar.

Efter de tre poängen mot Hammarby är MFF i hög grad på nytt med i kampen om Europaplatserna. För MFF-kaptenen var segern dessutom ett skönt besked om att laget dels är igång igen efter uppehållet, dels att man kunde studsa tillbaka efter de tre matcherna med lite sämre poängutdelning – två poäng av nio möjliga – strax före.

– Vi hade ju ett par matcher med lite dålig utdelning. Därför var det bra att studsa tillbaka direkt. Efter ett uppehåll är det alltid svårt att veta var man står. Många har varit iväg med landslaget. Bachirou kom ju hit så sent som igår. Då är det extra skönt med en vinst.

– Det här var en sån match som vi var tvungna att vinna. Nu gäller det att vinna matcherna som kommer också och vi har inget jättelätt schema heller. Idag gjorde vi dock en riktigt bra match i 90 minuter. Om man ska ta något negativt var det att vi nog började säkra lite för tidigt. Vi skulle gjort det sista 10 istället för 20 minuterna.

Samarbetet mellan Markus och Marcus stämmer allt bättre och Rosenberg hyllade sin kedjekompis Antonsson både för kvitteringen och passningen till hans eget 2-1.

– När Marcus, Oscar, Arnor och de andra tar löpen kommer lägena. Marcus är en otroligt smart spelare, en boxpelare, men även en spelare som löper bra och när vi väl gör som vi gör nu och styr åt ett håll gör han ett extremt bra arbete i defensiven också. Sedan sträcker han laget när vi har bollen och det blir ofta ytor till mig mellan deras mittfält och backlinje. Det är hans förtjänst, berömde Markus Rosenberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close