FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF-poängen försvann – degradering allt närmre

Trelleborgs FF kämpade tappert och såg länge ut att få med sig poäng. Med chansen till detta försvann i slutskedet – och degraderingen kommer allt närmre. Oddsen talar inte för TFF på något sätt vilket kan nyttjas med bet365 bonuskod.

Efter landslagsuppehållet var det åter dags för Trelleborgs FF att försöka upprätta ett mirakel, innebärande att rädda allsvenskt kontrakt. Kvällens motståndare var Sirius, ett annat lag som harvat i tabellens nedre skikt under större delen av säsongen.

TFF inledde matchen piggt. Tydligt var att man endast hade seger i åtanke. En poäng skulle inte vara till någon större tröst. Trots ett spelmässigt övertag i inledningen av matchen så lyckades man endast vaska fram ett par halvchanser. istället skulle oturen – den som förföljt Trelleborg under i princip hela säsongen – vara framme. Sirius tog ledningen efter dryga halvtimmen spelad när Sam Lundholm lyckades skicka in bollen, trots ett par desperat täckande TFF-spelare försökte neka honom.

Men Trelleborg skulle ta sig tillbaka in i matchen – och i målprotokollet. Felix Hörberg skickade in ett inlägg, från sin högerkant, i riktning mot Dennis Hümmet. Men en Sirius-försvarare han emellan. Oturligt för denne var dock att han blev den som stötte bollen i nät. 1-1 och TFF var åter på banan.

Andra halvlek blåstes igång och spelbilden fortled i samma skepnad som i den första. Trelleborg hade förtvivlat svårt att etablera spel och skapa offensiva chanser. Man har varken flytet eller kvalitén med sig. Men som bekant; 1-1 skulle inte vara tillräckligt att få med sig från detta möte.

Nej, TFF behövde gå för det. Och när man tryckte på framåt, så öppnade man sig också bakåt. Något som Sirius inte var sena att utnyttja. Bortalagets Philip Haglund tog vara på en uppstående chans och kunde forcera in bollen bakom en chanslös Marko Johansson. Målet kom i matchens slutskede – matchminut 80 – och blev avgörande för poängfördelningen i detta möte. 1-2 skrevs slutresultatet till på Vångavallen denna kväll.

Trelleborg är fortfarande utan seger sedan maj månad och har endast plockat 3 poäng på de 16 senaste matcherna. Med ett sånt facit blir det svårt att hålla sig kvar i en serie, oavsett vilken.

Man har nu endast 4 matcher på sig att göra det som tycks omöjligt. Närmast väntar hemmamatch mot Elfsborg, därefter Kalmar, Östersund och Brommapojkarna.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close