FotbollMalmö City FCNyheter

Nytt tränarpar klart i Malmö City FC

Marco Whittle tar över som ny tränare i division 3-laget Malmö City FC. Till sin hjälp kommer han att få William Ndziba.

Whittle kommer närmast från ett uppdrag som assisterande i BK Olympic, men har tidigare bland annat varit huvudansvarig för Malmö Citys arga lokalrival på Kirseberg, BK Flagg. Han har även jobbat i KSF Prespa Birlik och IFK Malmö.

– Det har varit intressanta och givande samtal med Marco. Vi är mycket nöjda med att vårt val till slut föll på Marco Whittle. Det är en kunnig och väldigt passionerad tränare som vill mycket och ställer höga krav på sig och sin omgivning, det passar in i den profilen som vi sökte, säger Malmö City FC:s sportchef Roger Mattsson till klubbens hemsida.

William Ndziba har under en längre tid varit verksam i FC Rosengård. Senast var han assisterande tränare i seniorlaget och tidigare har han haft hand om junior- och U21.

Båda avtalen är skrivna på ett år.

.– Det är en intressant och inspirerande uppgift att få jobba med en klubb som Malmö City FC. Jag hade en del förfrågningar från andra klubbar och även att fortsätta i BK Olympic tillsammans med Anders Grimberg, men när City ringde och ställde frågan så fanns det inte mycket att tänka över, säger Marco Whittle.

Whittle och Ndziba ersätter Tommy Nilsson och Adnan Zukancic, som valt att gå vidare till nya uppdrag. Malmö Ciy FC kom i år på sjätte plats i division 3 södra.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close