skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Förbundet skickar pokalen och ordföranden till Ullevi

På lördag avgörs OBOS Damallsvenskan och förbundet har valt att följa traditionen att skicka pokalen till arenan där ledarlaget spelar. Därmed finns Kronprissesan Victorias Pokal på Ullevi i Göteborg där hemmalaget Kopparbergs/Göteborg tar emot serieledaren FC Rosengård.

Tre lag kan fortfarande vinna SM-guldet: FC Rosengård, Kopparbergs/Göteborg FC eller Piteå IF.

Blir det Piteå får alltså Norrlandslaget vänta på pokalen. Piteå IF avslutar hemma på LF Arena mot Växjö DFF.

På Ullevi, dit Göteborgs FC flyttade i somras eftersom den ordinarie hemmaarenan Valhalla inte är tillgänglig, kommer även SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson att finnas på plats. Till Piteå åker Jörgen Eriksson från SvFF:s styrelse. Bronsmedaljerna för fjärdeplatsen är redan vikta för Kristianstads DFF som avslutar på Linköping Arena mot Linköpings FC. Anette Karhu är på plats där för SvFF:s räkning.

Matcherna startar klockan 15.30 och ställningen i toppen är:

FC Rosengård, 45 poäng, +39

Piteå IF, 45 poäng, +13

Göteborgs FC, 44 poäng, +25

Kristianstads DFF, 38 poäng, +4

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close