HandbollKävlinge HK

Kävlinges damer spelar match i Rosa bandets tecken

På lördag kl 14.00 spelar Kävlinges damlag hemma mot HF Somby/Skövde i division ett.
Samtidigt genomför laget en insamling till Rosa Bandet och dess kamp mot bröstcancer.

Medans damlaget rustar för match med intensiv träning är det Marcus Svensson, alttiallo i Kävlinge HK samt för tillfället ryggskadad målvakt i herrlaget, som får bli talesperspn i frågan.
Vad är det som sker på lördag?
– Damlaget spelar för Rosa bandet-kampanjen. Det är ett par tjejer i laget som är drivande i frågan och kanske funnit en del inspiration hos Eslövs IK som gjort liknande arrangemang tidigare.
– Bland anar kommer det att säljas 50/50-lotter där allt överskott går till fonden. Två vinnare dras i lotteriet; en belönas med pengar och sedan har vi även fått en sponsrad delikatesskorg. Tjejerna själva bidrar med 20 kronor för varje mål de släpper in.
Som de släpper in…?
– Ja. Sedan utmanar de alla sponsorer med att de ska betala X antal kronor för varje mål de gör. Flera företag har redan nappat! Det handlar om allt från 20 kronor per mål till 100 kronor per mål, man bestämmer själv.
– Vill man bidra på annat sätt kommer det att finnas bössor och swischmöjligheter också. Det brukar vara mycket folk på våra matcher, oftast är det fullsatt, så naturligtvis hoppas hela föreningen att det blir en hygglig slutsumma som kan skänkas till Rosa Bandet.
Kan man sponsra privat med en tia per mål?
– Absolut!
Bra, då gör jag det!
– Trevligt. Då utmanar vi samtidigt alla andra tidningar att göra detsamma.

Dessutom arrangerades det en auktion på speciellt framtagna uppvärmningströjor.
– Damerna kommer att ha rosa tröjor på uppvärmningen, dessa kommer sedan att auktioneras ut på våran Facebooksida. Auktionen kommer att börja i halvtid på lördag. Allt överskott går till rosa bandet. Spelarna kommer även att skriva sina autografer på tröjorna.

Det blir första gången som Kävlinge HK anammar en insamling på de här viset i samband med match, men sannolikt inte den sista.
– Jag har själv tänkt på det och planerar en novembervariant med herrlaget där man i samband med match har en insamling för kampen mot prostatacancer. Dessutom är jag väldigt snygg i mustasch, så det blir ju en visuell fördel för alla jag träffar dessutom, säger Marcus ”Magnum” Svensson.
Hur går det annars för damlaget, som ju är nykomlingar i division ett södra?
– De har vunnit två och förlorat två. Förlusterna har kommit mot två av topplagen, så det ser bra ut för framtiden.
Tippa slutresultatet?
– För allas skull säger jag 45-44.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close