Fotboll

Oxie SK förlänger med tränarduon

I den sista och avgörande matchen visade Oxie SK att man var seriens bästa lag och tog hem seriesegern i Div.6 Sydvästra B. Nästa säsong är det division fem som gäller. Nu står det klart att klubben väljer att förlänga med tränarduon Ronny Kjellberg och Benny Olsson.

– Inför säsongen var målet en topp tre placering för Oxie SK och det lyckades vi med, vi lyckades till och med vinna serien tillslut. Spelare och Oxie SK har varit nöjda med det arbete som Ronny och Benny har gjort under säsongen. Det var en önskan från spelare att få behålla dessa killar vid rodret, säger Lasse Rehn till Skånesport och fortsätter.

– Klubben höll med och inledde nya förhandlingar och i veckan kom vi fram till en förlängning med tränarduon.

Vad är målsättningen inför den kommande säsongen?

– Målsättningen är att stanna kvar i division fem nästa säsong och allt annat där är en bonus.

Oxie SK låg långt ner på fairplay-statistiken, hur ser det arbetet ut?

– Vi kommer att jobba hårt med fair play under det kommande året. I år hade vi för många röda och gula kort och fairplay-listan var ingen trevlig läsning när den presenterades.

Hur ser truppen ut inför den kommande säsongen?

– Inga spelare har deklarerat att lämna och de två pensionärerna Martin och Nelson tar ytterligare ett år. Sen får vi se om där kommer några spelare utifrån. Men däremot börjar samarbetet med spelare från P03 och uppåt nu under hösten, där spelare ska få träna med herrlaget och på sikt slungas in i herrlaget när de är redo för seniorfotboll. Vår framtid ser ljus ut, avslutar Lasse Rehn.

 

Följ Silly Season här. 

https://skanesport.se/sillyseason/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close