Malmö FFNyheter

E-sportspelare får kontrakt med MFF

Efter en kvalturnering med fyra deltävlingar kommer en eller två utvalda spelare att få ett avlönat kontrakt och försvara Malmö FF:s färger i Sveriges största FIFA-turnering E-svenskan som pågår mellan början av mars och slutet av maj 2019.

– Vi har alltid haft ett stort engagemang i E-svenskan och nu när formatet utvecklats ytterligare vill vi på Malmö FF fortsätta att vara en del av detta. Därför gör vi den här nya satsningen, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén i ett pressutskick.

De tävlande kommer att göra upp i fyra kvaltävlingar för att nå finalen i Restaurang 1910 på Stadion. I de fyra kvaltävlingarna kommer sammanlagt åtta FIFA-spelare att gå vidare till den stora finalen den 20-21 januari, där vinnare och representanter kommer att utses. Vinnaren tar hem 50 000 kronor och en eller två av de åtta finalisterna kommer att kontrakteras av Malmö FF.

Malmö FF kommer efter finalen att skriva kontrakt med utvalda finalister och är inte skyldiga att kontraktera turneringens vinnare. Samtliga kontrakt förhandlas fram individuellt.

Första kvalet sker den 3 november i Baltiska hallen under e-sporteventet MalmöLAN.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close