skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKMalmö FFNyheter

Lunds BK-MFF spelas på Klostergården med öppen arena

Lunds BK:s hemmamatch i Svenska cupen mot MFF kommer att spelas torsdagen den 22 november klockan 19.00. Någon speciell bortasektion kommer inte att finnas. Istället blir det öppen arena med fri placering.

– Det finns ingen fiendskap mellan klubbarna och ingen anledning till att ha någon eller några speciella sektioner avdelade för MFF:s publik. Vi kör med öppen arena och alla är välkomna. Förhoppningsvis kan vi sätta publikrekord för nya Klostergården. Vi vet inte exakt hur många som går in, men det handlar om cirka 4 000, säger Lunds BK:s sport- och kanslichef Bosse Cronqvist.

Publikrekordet för Klostergården är 5 586 och sattes just i en cupmatch mot MFF 1985. Innan dess var den högsta siffran 5 201 från året före i en seriematch mot IFK Malmö. Ingen av de siffrorna går alltså att slå, men det behövs egentligen inte för att sätta ett nytt rekord. Den gamla idrottsplatsen är riven och sedan länge ersatt av en ny arena med konstgräs.

– Men ett konstgräs av betydligt bättre kvalitet än Malmö IP:s där vi var på väg att lägga matchen, konstaterar Bosse Cronqvist.

För att lösa matchdatum, spelplats och allt annat jobbade nämligen MFF och LBK med att övertala Fritid Malmö att skjuta upp omläggningen av konstgräset på Malmö IP. Omedelbart efter FC Rosengårds säsong ska planen där grävas upp och ersättas med en ny modernare och bättre konstgräsmatta. Om man väntat ett par veckor med grävjobbet kunde matchen lagts där – på den gamla mattan.

– Då hade vi fått en mer ombonad miljö med mer tak vid dåligt väder och förmodligen haft lättare att locka publik. Nu gick det inte. Vi fick också ett förslag om att lägga matchen på Limhamns IP, men då tyckte vi att det inte var någon större skillnad på Limhamn och Klostergården och lika gärna kunde utnyttja vår hemmafördel, berättar Bosse Cronqvist, och betonar att problemet med att de flesta spelarkontrakten i LBK-truppen går ut i mitten av november tack vare placeringen av matchen den 22 november ska vara hanterbart.

– Nu handlar det inte om så många dagar och för många av våra spelare är det här kanske den största matchen de kommer att få i sin karriär. Klart att de och vi är sugna. Nu håller vi tummarna för bra väder och att många undviker att ta bilen till matchen. Parkeringsmöjligheterna är inte precis obegränsade.

Biljettförsäljningen har ännu inte startat.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close