skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Lasse Nielsen: Vi har fyra finaler kvar i Allsvenskan

Med Behrang Safari avstängd och Rasmus Bengtsson inte tillgänglig på grund av skada faller ett stort ansvar på Lasse Nielsen i backlinjen. Det ansvaret tänker han ta och är inte orolig.

– Vi har spelat många gånger utan Behrang och Ralle och klarat det. Vårt lag är så bra att vi ska kunna hantera att sakna spelare, vem det än är.

Hur bra är AIK?

– AIK är stabila. Det är inte många matcher de förlorat och de har släppt in mycket få mål. Givetvis kommer det att bli tufft för oss. Men absolut inte omöjligt. Vi går för tre poäng.

– Som kan behövas. Det vet vi inte. Häcken vann ju med 5-0 och är också med och utmanar där uppe. Men vi måste fokusera på våra egna matcher. De andra lagen kan tappa poäng och kommer att göra det när de möts inbördes, men vinner vi inte våra egna matcher får vi ju ingen nytta av det. Därför är det bara vår egen nästa match som gäller.

Hur ser du på säsongen hittills?

– Man kan aldrig vara nöjd med den, inte om man spelar i MFF. Vi förlorade alldeles för mycket före sommaren. Vi kan vara nöjda med att vi kom ut i Europa. Självfallet ville vi till Champions League, men det blev ändå Europa League och vi slog ett så bra lag som FC Midtjylland. Allsvenskan kan vi inte vara nöjda med. Fast nu har vi fyra matcher kvar som blir som fyra finaler. Tre av dem spelas dessutom före hemmamatchen mot Sarpsborg, så just nu är det enbart fokus på Allsvenskan, en match i taget. Vi har blivit bättre under hösten.

Ditt eget spel, har du också blivit bättre än i våras?

– Jag tror att de flesta håller med om att alla i laget har blivit bättre. Alla har presterat mer, det är ju också det som gjort att vi vunnit fler matcher. Allt var inte Magnus Pehrssons ansvar. Det var även vi spelare som inte gjorde det tillräckligt bra. I fotboll slutar det ju oftast med att tränaren får sparken, men spelarna har också en del i att det inte stämmer. Sedan har truppen blivit lite bredare också nu i höst. När vi spelar så många matcher som vi gör är det viktigt.

Om vi backar till matchen mot Sarpsborg. Hur mycket betydde den besvärliga planen för resultatet?

– Det var ingen bra plan.

Men var den värre än till exempel Malmö IP?

– Vet inte. Men planen ska heller inte vara någon ursäkt för att vi inte spelade en bra match. Det var en skitplan, men vi kunde gjort det mycket bättre. Att vi gjorde en skitmatch var vårt eget fel och så gjorde Sarpsborg mycket rätt också. Det slutade med att vi spelade på deras villkor och där lyckades de bättre än vi med att få matchen att se ut som de ville.

Var det inte kombinationen av planen och deras spel som var det svåraste? Konstgräs plus långa bollar, långa inkast, duellspel och så vidare. Tvärtemot hur konstgräslag brukar spela.

– Absolut. Alla dödbollar blev ju en fast situation för dem, om det så nästan var på deras egen planhalva. Därför blev det en match där det hela tiden blev en massa stopp. Det blev inget flow alls i spelet. Varje inkast tog 30 sekunder, eller 45 för att mittbacken skulle springa dit och kasta och de övriga nickstarka spelarna springa upp i straffområdet. Men det berodde till slut ändå mest på att de var bättre på att genomföra deras matchplan än vi var på att genomföra vår. Till slut fick vi vara nöjda med att få en poäng.

– Men Genk hade också problem och förlorade med 1-3 och jag tror att även Besiktas kommer att få det. Fast nu är det bara Allsvenskan och AIK som gäller, betonar Lasse Nielsen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close