FotbollHusie IFNyheter

Husie IF återstartar sitt damlag

Efter två års uppehåll återstartar Husie IF sitt damlag.

Malmöklubben ligger redan långt framme i planeringen. Ledarstaben är på plats. Mathias Johansson, senast i Arlövs BI, blir huvudtränare.

– För att visa att vi går på offensiven har vi dessutom redan anmält laget till division 4 södra den kommande säsongen, berättar Marcus Sahlén i Husie IF-styrelsen.

– Jag har jobbat med det här under de två åren och fört löpande diskussioner med ett tiotal av spelarna som var med 2014 och 2015 och skulle ingått i truppen 2016 i division 1, när vi istället valde att dra oss ur. Med ett par av dem som stomme och med ett aktat namn som Mathias som tränare bör vi locka till oss tillräckligt många spelare. Det går aldrig att garantera något, men vi är optimister, betonar han.

Husie IF är en klassisk klubb i Malmös damfotboll. För tio år sedan var Husie IF ett stabilt division 1-lag och inför säsongen 2017 hade laget alltså på nytt kvalificerat sig till den nivån efter att ha blivit tvåa i division 2 södra och efter ett misslyckat kval fått en friplats efter ett avhopp i den högre serien.

– Vår tradition är stark. Den kan vi förhoppningsvis dra nytta av.

– Vi pratar faktiskt redan om att ta oss direkt upp från division 4 och spela i division 3 2020, berättar Marcus Sahlén.

Parallellt med satsningen på ett damlag i seniorserien kommer Husie IF även att starta i F17-serien nästa säsong. Där hämtar man stommen från F15-laget.

– Det ser bra ut på flicksidan där vi i år haft 03/04-lag, 05/06-lag, 07/08-lag och 09/10-lag. Därför tycker vi att vi har en god grund att satsa och göra det nu till 2019, säger Marcus Sahlén.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close