FotbollMalmö FFNyheter

Andreas Georgson och Olof Persson coachar MFF mot Örebro

Uwe Rösler blev uppvisad på läktaren i slutet i matchen mot AIK. Därför är han avstängd i onsdagskvällens hemmamatch mot Örebro SK. Olof Persson och Andreas Georgson coachar laget gemensamt.

– Jag har alltid två assistenter därnere med olika ansvarsområden. De kommer att dela på det i morgon och Jens Fjellström kommer att följa det uppifrån läktaren, också precis som vanligt. Andreas tar media och presskonferensen efter matchen, berättar MFF-tränaren.

Rösler får inte vistas på ”plan ett”, det vill säga i marknivå på Stadion från 90 minuter före matchen till 60 minuter efter. Han får heller inte träffa någon i truppen under den tiden.

– Jag får inte vara på plan ett där omklädningsrummen finns. Däremot får jag vara på plan två, eller tre – eller 45 i Turning Torso.

Hur kommer det att påverka laget?

– Det är en stor besvikelse för min egen del eftersom det är ett avgörande skede av säsongen. Och jag har fortfarande inte fått någon förklaring till beslutet att sända upp mig på läktaren. Men jag kommer givetvis ha ett inflytande på lagutttagningen och vara en del av sista taktikgenomgången, Sedan kommer jag givetvis att respektera reglerna och absolut hålla mig undan plan ett den stipulerade tidsperioden.

– Olof och Andreas vet precis vad som gäller och är bra på att samarbeta. De är båda mycket duktiga och erfarna. Olof har varit på den här nivån många år nu och Andreas har haft ett stort ansvar, bland annat i akademin. Jens har varit engagerad i fotbollen mycket lång tid och är en klok man. Vi har jobbat åtskilliga månader tillsammans. De kommer att göra ett bra jobb.

När var senaste gången du blev utvisad/uppvisad?

– Jag har bara blivit det en enda gång som tränare. Och då blev jag inte avstängd. Det var i Brentford mot Notts County. Så det här var andra gången på 15 år! Då fick jag dessutom reda på varför.

– Jag stod i vägen för ett inkast som en spelare skulle göra i min tekniska zon. Hna ville göra ett långt inkast därifrån in i vårt straffområde och tyckte jag stod i vägen. Då sa jag att jag flyttar mig inte i mitt område och då flyttade domaren mig till läktaren istället.

Någon trupp presenterade MFF inte. Den avvaktar man med till matchdagen.

– Vi tränade i två grupper idag. En spelade elva mot elva eftersom ”Gische” (Guillermo Molins) inte hade varit på en fullformatsplan på länge. Carlos (Strandberg) ville jag också se i det spelet. Flera av dem som var med i elva mot elva kommer att spela mot Örebro och jag ville få dem i tävlingsstämning och få upp tempot. Därför spelade vi 2 x tio minuter idag. Gruppen som behövde  träna lätt och fokusera på återhämtning kommer också att innehålla ett par startspelare. Innan jag kan ta ut en trupp behöver jag därför prata med det medicinska teamet och individuellt med tre-fyra spelare och förklara varför de är eller inte är med mot Örebro och hur planen ser ut för deras del inför IFK Göteborg och Sarpsborg. Än har vi inte haft den tiden och de ska inte behöva läsa om trupputtagningen innan vi haft det, säger Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close