FotbollMalmö FFNyheter

Guillermo Molins comeback kan komma redan mot Örebro

MFF-truppen till hemmamatchen mot Örebro SK tas ut först i morgon. En av sakerna tränaren Uwe Rösler behöver fundera lite extra på är om Guillermo Molins ska vara med i den.

– Jag funderar. Det finns saker som talar för och saker som talar mot. En av anledningarna till att vi körde kort, 2 x 10 minuter, på fullplan idag var att jag ville se hur “Gische” såg ut i det spelet. Det var första gången, tidigare har jag bara sett honom på mindre yta. Men han såg riktigt bra ut, poängterade Uwe Rösler.

– Om han inte kommer med i truppen redan i morgon kommer det i alla fall att ske mycket snart.

Molins själv var hur nöjd som helst.

– Det kändes jättebra. Vi har kört fullt ut nu i en vecka och jag har inte känt av någonting. Så här långt fram har jag inte varit sedan december. Men sedan har jag ju spelat matcher och tränat efter det. Fast man kan säga att senast jag gjorde fulla träningar var i maj. Sedan tog ligan slut i Grekland och efter det har det varit semester och rehab.

– Vi har gått sakta, men säkert tillbaka och från och med förra veckan har vi kört på för fullt. Och idag var det första gången för mig på fullplan. Men det känns lite som om jag kunnat gå på det tidigare också. Ska jag vara helt ärlig är det allra skönaste att kunna gå runt i vardagen och inte ha ont. Det gör livet mycket lättare. Sedan är det fantastiskt att kunna spela fotboll igen också. Skadans storlek ska inte överdrivas, det har inte varit något jätteallvarligt. Men när man spelar på kortison under lång tid skjuter man fram skadan och förvärrar den, betonade Guillermo Molins.

Blir han uttagen är han redo.

– Jag vill i alla fall spela mot IFK Göteborg!

– Det har varit lite frustrerande att inte kunna spela. Fast det här var nödvändigt. Annars hade det blivit en längre process. Om jag tagit en spruta hade jag kunnat spela dagen jag skrev på för MFF. Men då hade jag varit tillbaka på noll igen, att hela tiden skjuta problemet framför sig och göra det värre. Så jag sa när jag skulle skriva på att jag vill få tiden på mig att bli frisk och går ni med på det är vi redan väldigt långt framme i förhandlingarna. De sa ta din tid, det är ett långt avtal, du behöver inte känna någon press och vi är nöjda med det vi sett av dig i Grekland. Om du spelar något i år är det bra, annars är det för nästa år.

Har du efter Greklandstiden kommit till ett läge i karriären där du säger att du aldrig mer kommer att spela på sprutor?

– Man ska aldrig säga aldrig. Om det handlar om en seriefinal gör jag det gärna. Men inte bara så där med random matcher som jag gjorde i Grekland.

– Jag spelade på sprutor och tränade på sprutor och visste hela tiden att det här kommer ju att slå tillbaka någon gång. När semestern kom tänkte jag att den ledigheten fixar det, men så blev det inte. Därför blev jag tvungen att göra det jag nu har gjort, annars hade problemen bara återkommit hela tiden. Det är samma problem som Emil Forsberg är inne i nu. Han belastas en-två veckor och blir sedan borta i två-tre-fyra veckor. Du spelar och tränar och så får du ont och så får du en spruta till och så spelar du och känner ingenting och så blir det värre hela tiden. När man väl slutar med sprutorna gör det svinont för då kommer all skiten på en gång. Jag känner många spelare som haft problem med pubis – bäcken – och det är en lång process det gäller att vara väldigt noggrann med, vad man äter, träning, belastning, ja allting. Och när man väl är igenom kommer det inte tillbaka.

Ifall det blir en trupplats redan mot Örebro SK är det ett stort kliv. Till spel i 90 minuter är det fortfarande en bit kvar.

– Konditionsmässigt är jag ingen 90-minutersspelare än. Men jag känner mig redo för ett inhopp och tror att jag skulle göra bra ifrån mig oavsett om jag får chansen i morgon, på söndag eller veckan efter. Det är upp till Uwe vad han tycker är rimligt. Jag sa i alla fall till honom idag att om han behöver mig så finns jag där.

Kan det som hände i Solna påverka matchen mot Örebro?

– Jag tror inte att det påverkar mot Örebro, men det påverkar nästa match mot AIK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close