skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Ökat fotbollsintresse med MFF-akademin på LA School of Sports

Första provträning arrangeras 7 november

I somras stod det klart att MFF startar upp en akademi, sin 15:e totalt, i Landskrona.
Projektet sjösätts hösten 2019, men redan nu märks effekterna.
– Efter flera år med ett minskat intresse bland fotbollsintresserade så har det ökat igen, konstaterar Fredrik Wigre, rektor på LA School of Sports.

LA School of Sports är en grundskola som redan idag utöver fotboll även erbjuder andra idrottsprofiler såsom ishockey, ridning, konståkning, taekwondo och innebandy. Skolan har funnits sedan 1997 och har idag runt 100 elever i årskurs 4–9, jämnt fördelat mellan killar och tjejer. Bland de tidigare eleverna hittar man bland andra den förre MFF-spelaren Erik Andersson.
När akademin i Landskrona startar under läsåret 2019/2020 blir den MFF:s femtonde Fotbollsakademi i Skåne. Men redan under det pågående läsåret påbörjas utvecklingen av profilen genom att Malmö FF bidrar med viss tränarkompetens på skolan.
– Vi har en första träning för blivande årskurs 7 den 7 november. Då arrangeras en provträning ihop med MFF-akademin; mellan klockan 14-16 kommer två tränare från klubben. Just då vänder sig träningen till elever i årskurs sex.

Hur har du upplevt responsen sedan det blev officiellt med ett samarbete i somras?
– Ganska positivt. Fotbollsintresset för skolan har ökat efter att ha minskat flera år tidigare.
Att det är Malmö FF, och inte Landskrona BoIS, som utbildningen utformas med kan också vara en känslig punkt.
– I början fick vi en del korta spontana reaktioner på just det, men sedan har det bara positivt. Det viktiga är att utbildningen blir så bra som möjligt.
Vad kommer att bli bättre?
– Vi har en liknande struktur även på de andra sporterna på skolan och vi jobbar nu med att bli lika tydliga med upplägget som man är i MFF-akademien. Vi anpassar planeringen till att köra i perioder. MFF har en stor kompetens att bedriva samarbetet med skolan. De kan tillföra mycket.

När kan man börja ansöka?
– Redan nu egentligen, via hemsidan. Men den stora perioden för skolval sker efter årsskiftet. I årskurs sju kommer det att finnas plats för cirka 20 fotbollslever, avslutar Fredrik Wigre.

Bild: Fredrik Vigre, LA School of Sports och Jan-Olov Kindvall, Malmö FF.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close