IshockeyNyheterRedhawks

Redhaws föll mot starkt Frölunda

Tredje mötet lagen emellan under säsongen huserade i Göteborg, när Frölunda tog emot Malmö Redhaws i Scandinavium. Topplacrade Malmö har varit mycket bra under säsongen, men kvällens match gick inte i samma linje. 

Redhaws fick se sig släppa in första målet efter tio minuters spel. Frölundas Max Friberg var påpasslig och kunde stöta in en retur som Malmös Oscar Alsenfelt lämnat. Kort därefter kom så också tvåan. I ett anfall, som Frölunda lyckats kvarhålla i Redhaws zon, krönte Sebastian Ståhlberg en fin period av sitt lag med att sätta 2-0-målet.

Malmö hade ett par jätteliten att kvittera, men marginalerna varit inte på skåningarnas sida.

De två målen tog hårt på ett Redhaws som hade svårt att sätta Frölunda under press. Istället blev man själva utsatta för just denna metod, mycket på grund av en del utvisningar och slarvig spel.

I tredje perioden försökte Malmö väcka liv i matchen. Mycket tack vare enskild individers egna initiativ till gruff, vilket skulle vara tänkt att fungera som en mental katalysator. Men försöken till uppryckning till trots lyckades Frölunda hålla tillbaka Malmö. Ett Malmö som inte var “där” idag och som fick se sig åka hemåt nollade.

Poängtappet gör att Malmö halkar ner till en tredjeplats i en väldigt jämn tabell.

Matchens målskyttar: 1-0, Max Friberg(9:59). 2-0, Sebastian Ståhlberg(13:58). 3-0, Samuel Fagemo(56:13).

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close