skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Adem Özay blir tränare i Prespa Birlik

Adem Özay är klar som ny tränare i KSF Prespa Birlik. Han kommer att ha ett delat ledarskap med Nesat Spahiu, som under hösten var huvudtränare i division 2-klubben.

– Vi känner varandra sedan länge och har samarbetat förr. Bland annat hjälpte jag honom lite när han tränade Håkanstorps BK, säger Adem Özay, som startade årets säsong som tränare i Prespa Birliks division 2-konkurrent BK Olympic.

Där ersattes han av Anders Grimberg och tog under hösten ett sex månader långt uppehåll från fotbollen.

– Jag hade vissa kontakter med Prespa Birlik redan då, men av familjeskäl passade det bra med ett uppehåll. Nu är timingen bättre för mig och efter ett tungt år för Prespa gör klubben en intressant satsning som jag vill vara en del av. Det kommer in flera personer som jag vet har stora fotbollskunskaper, säger Adem Özay.

Nesat Spahiu var assisterande tränare till Zlatan Nalic när säsongen 2018 startade. När Nalic under sommaren fick chansen att träna FK Sloboda i den bosniska högstaligan tog Spahiu över ansvaret som huvudtränare och den tuffa säsongen slutade med att Prespa Birlik räddade nytt kontrakt.

Adem Özay spelade i Prespa Birlik 2013 och 2014. Han har även spelat i FC Rosengård och BK Olympic.

– Nesat och jag kommer nu att göra en klar fördelning om vem som gör vad. Det viktiga är tydlighet mot spelarna. Än är vi inte helt klara med rollerna, men det kommer vi att vara när allt sätter igång, lovar Adem Özay.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Nyfiken på fler övergångar eller vad som kan vara på gång?

Titta på vår Silly Season-sida:

https://skanesport.se/sillyseason/

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close