Eslövs IKHandbollNyheter

Efter Eslövs tuffa start: “Styrelsen har stort förtroende för både spelare och tränare”

1-0-4 på de fem första matcherna och en jumboplats i Allsvenskan.
Eslövs IK:s “återtåg” har inte tuffat på som en del kanske förväntat sig.
– Vi sitter ändå lugnt i båten. Vi tror stenhårt på vår trupp, våra tränare och vårt långsiktiga arbete, säger sportchefen Christoffer Borg Mattisson.

19-25 mot Hellton.
23-26 mot Skånela.
Seger 19-18 mot Tumba.
18-23 mot Aranäs.
21-30 mot Tyresö.
Och härnäst svår bortamatch mot topplaget GT Söder till helgen – där H65-lånet Amanda Andersson är tveksamt deltagande i på grund av en fingerskada hon ådrog sig i bortamatchen mot Aranäs, en av många småskador som har stört truppen inledningsvis på säsongen.
– En del har säkert höjt på ögonbrynen och undrar vad som hänt. Då ska man komma ihåg att det verkligen inte finns några enkla matcher i den här serien samtidigt som vi har haft en tung inledning med tunga skador på flera spelare, det är allt från spökande axlar till fingrar och ett par hjärnskakningar, säger Borg Mattisson.

Som i torsdags hade en dialog med hela truppen.
– Jag förklarade att styrelsen har fortsatt stort förtroende för såväl spelarna i laget som huvudtränaren Lasse Eklöv. Och att vår målsättning – att nå SHE igen – står fast, men under obestämda tidsramar, precis som vi sagt tidigare, vi vill bara belysa det ytterligare. Vi har den trupp vi har, vi måste fortsätta bygga vidare på den och vi tänker absolut inte ta några genvägar. Det är viktigt att alla i laget kan känna arbetsro, även om det kanske inte är så roligt att läsa tabellen just nu.

– Laget är mycket ungt och det måste få ta tid att bygga vidare på det så att alla utvecklas – tillsammans. En bra dag vinner vi mot alla lag i serien, en dålig dag förlorar vi mot alla, det gäller bara att fortsätta med den planen vi har, samtidigt som vi hittar formen och får fram det där sista så vinner vi nästa match och nästa igen.
– Publiken och våra sponsorer har varit väldigt stöttande och förstående, vilket känns oerhört skönt. Handbollskunnandet är överlag stort i Eslöv och diskussionerna med exempelvis våra sponsorer är alltid väldigt givande – alla ser att det vi gör är bra och att vi är på rätt väg, vi ska bara hitta rätt oftare. Det kommer.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close