FotbollMalmö FFNyheter

Franz Brorsson: Jag njuter av stunden

Franz Brorsson gjorde en kanonmatch mot Örebro SK som han inledde med en perfekt passning till 1-0 och avslutade med att tunnla sig ur ett svårt läge i försvaret.

– Jag njuter av stunden. Sedan blir vissa matcher kanske bättre än andra, så är det ju. Men jag är inne i ett bra flow nu med ett bra självförtroende. Då brukar jag inte tänka så mycket utan bara köra på, konstaterade den 22-årige mittbacken och sken upp av berömmet som strömmade över honom.

I den officiella statistiken fick Andreas Vindheim assisten till Marcus Antonssons mål. Det var dock Franz Brorsson som hittade in med den långa, precisa bollen.

– Är det sant? Då får de ändra det. Direkt. Den assisten vill jag ha.

– Jag fick till en sådan passning mot AIK också, men då fick han inte ner bollen. Nu fick han det och satte dit den snyggt. Att ha medspelare som kan sätta dit den i svåra lägen är riktigt skönt. Vi spelade oss ur deras press ganska enkelt och 2-0 liknade 1-0. Där fick vi utdelning ganska snabbt på att hitta de bollarna.

Efter det som hände mot slutet av matchen mot AIK, med den sena kvitteringen var det viktigt för MFF att få just den fina starten.

– Alla i laget var väldigt revanschsugna och det visade vi.

– Nu gäller det att vinna de två matcherna som återstår också och se hur långt det räcker. Vinner vi inte våra egna matcher är vi inte värda tredjeplatsen. Sedan får vi hoppas att de andra lagen tappar poäng. Mer kan vi inte göra.

Att laget coachades av Andreas Georgson och Olof Persson istället för avstängde Uwe Rösler tyckte inte Franz Brorsson gjorde någon stor skillnad.

– Uwe brukar komma och snacka med oss individuellt, det kunde han inte idag. Annars var det ingen superstor skillnad. Vi vet vad vi ska göra. Allt funkade jättebra med de övriga i ledarstaben.

Sedan i somras samlas dock hela laget för en matchdagsgenomgång fyra timmar före avspark, ute på stan (Malmö Live). Den var Uwe Rösler med på.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close