FotbollKvarnby IKNyheter

Kvarnby IK jagar tionde raka division 2-säsongen

På lördagen ska det avgöras. Kvarnby IK tar emot Stafsinge IF från Halland i kampen om att rädda nytt kontrakt i division 2. Om det lyckas blir nästa säsong den tionde raka som Malmölaget spelar på den nivån.

– För en klubb som Kvarnby IK är det en fantastisk prestation. Inte minst för att det inte var så länge sedan Kvarnby spelade i de allra lägsta serierna, säger KIK-tränaren Ulf Jansson (bilden).

Säsongen 2001 – för 17 år sedan – var Kvarnby IK ett division 7-lag!

Utgångsläget är dock tufft. Kvarnby IK förlorade den första kvalmatchen på bortaplan med 0-2 och det ska man nu försöka vända hemma på det slitna konstgräset på Bäckagårds IP.

– Det är ett svårt läge, men definitivt inte omöjligt.

– Att det inte blev ett bättre resultat däruppe var en stor besvikelse. Vi inledde mycket bra de första 20 minuterna, sedan gjorde de 1-0 på sitt första vettiga anfall. 2-0 kom i den 80 minuten och sedan hade vi en boll i insidan av stolpen på tilläggstiden, minns Ulf Jansson och plockar fram två saker han tycker talar för Kvarnby IK.

För det första att Stafsinge IK för första gången i kvalet har något att förlora, för det andra just det där slitna konstgräset.

– De mötte LB07 i den första kvalomgången, fick bara 2-2 hemma och sedan var de egentligen ute innan de med matchens sista spark lyckades vända allt och avancera. Nu har de 2-0 och något att försvara. Vi hörde ju hur snacket gick där uppe efteråt; att gör vi bara ett mål i Malmö klarar vi det eftersom vi aldrig släpper in fyra mål. Men om det blir vi som gör 1-0 istället. Vad händer då?

– Vi har betonat tålamodet också i genomgången. Det räcker att 1-0 kommer i 60-70 minuten. Ett sånt mål skapar go hos oss och nerver hos dem.

Och konstgräset är åtta år gammalt.

– Det är gammalt, mycket hårt belastat med alla våra lag och därför rejält slitet. Givetvis är det inte optimalt för oss heller. Men det är i alla fall vår hemmaplan och vi är vana, säger Ulf Jansson.

Vad är Stafsinge IF för typ av lag?

– Ett välorganiserat 4-2-3-1-lag med bra omställningsspel och en styrka på fasta situationer. De kommer inte att gå bort sig.

Stafsinge IF kommer med två busslaster med supportrar till matchen mot Kvarnby IK. Men det lär bli hyfsat med hemmaåskådare också. Alla medlemmar i Kvarnby IK har fritt inträde.

Fotnot 1: Stafsinge har kvalat till division 2 i Malmö förr. 2014 mötte man IFK Malmö. Det blev 1-1 i Halland och IFK-seger med 5-1 i Malmö.

Fotnot 2: Stafsinge har fostrat en allsvensk MFF-spelare. Mahmut Özen har Stafsinge IF som sin moderklubb.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close