FotbollUppåkra IF

Richard Koffed: “Mina tankar gick åt att ta ett sabbatsår”

Med endast en poäng efter kvalplats slutade Uppåkra IF på en femteplats i Div 5 Västra. Nu står det klart att lagets tränare Richard Koffed förlänger med klubben.

– Mina tankar gick åt att ta ett sabbatsår, men kände efter ett tag att jag ville mer. Ett antal klubbar hörde av sig och jag träffade en del, men jag kände att jag hade det bra i Uppåkra IF och valde att stanna. Inget och klaga på i denna förening, säger Richard Koffed.

Hur vill du summera er säsong i år?

– Efter en kanonvår så kändes det som vi var det bästa laget, men med mycket frånvaro för sjukdomar, skolor med mera, så fick vi lita på juniorspelarna. Bredden hade vi men inte orken under hösten.

Något som du inte är nöjd med under säsongen?

– Det är träningsnärvaron under hösten.

En femteplats, är man nöjd som nykomling?

– Som jag nämnde så gav vi vi tyvärr inte oss chansen och utmana Rosengård på hösten. Vi slår alla topplag och tog 16 av 24 poäng av lagen som kom framför oss, men vi tappade poäng mot den undre halvan. Sedan vinner Rosengård serien rättvist.

Hur kommer er långa försäsong nu se ut?

– Efter två veckors uppehåll drog vi igång i veckan och kör fram till den 8:e december innan vi håller vintervila. Sedan startar vi upp i mitten på januari. Ser framemot säsongen 2019.

 

Följ Silly Season här! 

https://skanesport.se/sillyseason/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close