IK PanternIshockeyNyheterRedhawks

Redhawks-lånet om första tiden i Pantern

Inför säsongen förlängde18-årige Linus Cronholm sitt kontrakt med Malmö Redhawks fram till 2020. Samtidigt lånades han in till IK Pantern. Nu berättar backen om första tiden i Hockeyallsvenskan, om utvecklingen och om kontakten med Buffalo Sabres.

Det är lördag och dagen efter IK Panterns 4-0-förlust mot Oskarshamn. Malmö-laget har åter stått för en svajig insats – likt säsongen i stort. Mycket upp och ned har det varit för Pantern under Hockeyallsvenskans inledningen. Men man har absolut haft sina höjder också, och stått för insatser som skvallrat om mer. En som dock sätt sin kurva stå stabilt positiv är 18-årige Linus Cronholm. Backen, som lånades in från Malmö Redhawks inför säsongen, har givits generöst med speltid och gjort det bra på seniornivå.

Spela på Pantern med bonus bets.

Hur ser du på din första tid i Pantern? 

– Jag tycker det har gått jättebra. Väldigt kul och lärorikt att få spela med och mot seniorer. Jag har även fått mycket speltid, vilket känns bra, och gör att man utvecklas väldigt mycket.

Du är rätt färsk på seniornivå ändå. Vilken är skillnaden mellan senior- och juniorhockey?

– Det är väl den fysiska biten och tempot, skulle jag säga. Allt går lite snabbare.

Linus Cronholm i Malmö Redhawks färger under fjolårssäsongen. Foto: Bildbyrån

Du är inlåd från Malmö Redhawks. Hur ofta pratar du med dem?

– Vi pratar ibland.

Om vad?

– Det håller jag mellan mig och Malmö.

Hur lång blir din vistelse i Pantern?

– Det vet jag inte ännu.

Linus Cronholm gick som 117:e spelare i sommarens draft till NHL-klubben Buffalo Sabres, men valde att fortsätta sitt hockeyspelande inom svensk hockey. Men kontakten med Buffalo är intakt. 

– Jag pratar väldigt ofta med deras “development manager”. De brukar komma till Malmö en gång i månaden ungefär. Sedan hörs vi efter nästan varje match jag spelat. För att stämma av läget och lite sånt.

När ska du till Buffalo nästa gång?

– Jag ska dit till sommaren, men något annat än det vet jag inte om än.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close