Eslövs IKHandboll

Sarenbrant tiomålsskytt när Eslöv bortavann

Det har varit en minst sagt motig säsongsinledning i Allsvenskan för Eslövs IK. En seger och fyra förluster på de fem inledande matcherna.
Måhända var det en liten “proppen ur” när laget besegrade Stockholmslaget GT Söder med 22-25 under lördagen.
– För oss var det som att vinna en VM-final, säger tränare Lasse Eklöv.

Det såg länge motigt ut.
Eslöv fick ägna de första två tredjedelarna av matchen att jaga. Tremålsunderläge efter tremålsunderläge knaprades in, för att sedan tappa igen.
6-3. 10-7. 12-9. 15-12…
Det var först efter 43 minuter som laget både kom ikapp – och förbi.
Sista 20 minuterna var det skånskorna som var starkast – och Filippa Sarenbrant gjorde en av sina bästa matcher på länge. Tio mål totalt, varav sju i andra halvlek och fyra av fyra på straffar.
– Efterhand fick vi bättre träff i försvaret. Fia Ertzinger kom in i mål efter en kvart och gjorde det bra och samspelet mellan målvakt och försvar i andra halvlek var klart bra. Vi höll oss till matchplanen i 60 minuter och det gav utdelning.
Tio mål på Sarenbrandt alltså?
– Det har varit på gång länge för hennes del, men hon stukade foten rejält tidigare i höst. Skönt för henne att det lossnade nu – det betyder mycket för hela laget att hon klarar av att kliva igenom i matcherna.
Eklöv fortsätter:
– Denna segern var speciell. Det känns som att mycket tyngd lossnat från våra axlar. För oss var det som att vinna en VM-final.
Samtidigt har ni väl inte ändrat på någonting?
– Nej, tvärtom. Vi har bara nött på detaljer och kört ännu hårdare på det vi redan tidigare gjort. Det är kontinuiteten som varit avgörande. Vi tror på det vi gör.
Någon annan spelare du vill lyfta fram?
– Sofia “Gunnel Viklund” Olsson gick in och gjorde tre mål. Hon kommer från Kävlinge och senast H43; då var hon inte ens startspelare i flickor 01-laget. Nu gick hon in helt orädd som tvåa-tre bakåt och högernio framåt. Det var kul att se!
Vad betyder det här rent mentalt för gruppen?
– Den mentala biten är viktigt, äntligen får truppen en positiv feedback. Moralen höjs på studs efter det här.
– Samtidigt ska man inte dra för stora växlar. Klubben har tagit ett omtag i stort och det är inte nu vi ska vara som bäst – utan om tre år…
Härnäst då?
– Nästa helg väntar en stentuff match borta mot serieledarna GUIF på bortaplan. Jag har en god feeling inför det och tror att vi kan göra en ny stabil insats, sedan får vi se hur långt det räcker, avslutar Lasse Eklöv.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close