Nyheter

Ystads damer övertygar – jagar Allsvenskan

Nio poäng på sex matcher gör Ystads IF:s damer till ett topplag i division ett södra.
Borta mot Baltichov togs två tunga poäng efter 21-26.
– Det har gått över förväntan så här långt, säger fyramålsskytten – och sportchefen – Michelle Fyhr Seifert.

Matchen i Göteborg var länge jämn. Men under de sista tre minuterna i första halvlek vände YIF underläge 9-8 till ledning 9-11 – och det var fina grejer att bygga vidare på.
Fem minuter in på andra halvlek hade rycket fulländats; 11-15 – och det greppet släppte aldrig laget.

Är du förvånad över att det går så bra?
– Borde jag vara det!? Va?
Nej. Alltså… Öhum… Ehhh… Sorry, menade inte så.
– Skoja bara. Visst har det gått lite över förväntan så här långt. Först gjorde vi en plattsmatch mot Skövde och då var jag osäker på vart vi stod som lag, men sedan har det gått riktigt bra. Spelet flyter, försvarsspelet med målvakten fungerar och harmonin i gruppen är kanon. Framgångar kommer om man har harmoini i laget.
Vad är den stora skillnaden den här säsongen då? Förutom att du doppat fingrarna i klisterburken igen är det ju näsytan samma lag?
– Nu har alla spelat i divsion ett under en säsong. Nu vet alla vad som gäller och vad som krävs. Vi har bara ett nyförvärv; Hilde Andersson – så att forma formationerna på plan har varit smidigt.

Fyhr Seifert manar samtidigt till lugn. Som tidigare elitspelare, bland annat i H65 Höör, vet hon att det är kontinuitet som är nyckeln till långsiktig framgång.
– Laget har bara sex matcher bakom sig så vi måste vara ödmjuka. Vårar mål är fortfarande att utmana de bästa lagen om en topp sex-placering. Nu väntar Kärra, Kävlinge och Sävehof – så novemberschemat är verkligen tufft.
Vad ser du för detaljer som gjort att ni blivit bättre?
– Den mentala biten. Vi hade tendenser att hänga med huvudet ifjor när vi tappade ledningar – just på den biten har vi blivit bättre. Vi orkar ta nya krafttag i matcherna. Det finns styrka att ta oss igenom svackor.

Din roll är ju speciell. Sportchef på dagen. Mittsexa på kvällen. Är du fortfarande med i lagledningen också?
– Jag spelar ju på banan, så numera har jag ingen roll i lagledningen. Sedan ser jag en roll som “lagmamma” för att stötta de unga. Kanske är det lite tokigt att kombinera med sportchefsrollen. Men det var ju inte meningen egentligen.
Varför gjorde du comeback egentligen. Du har ju mer eller mindre uteslutit det?
– Vi har tyvärr haft det tufft att värva spelare, trots att YIF är en väldigt bra förening. Sedan fick vi ett sent avhopp och jag började träna mest för skojs skull.
Men om jag hade varit sportchef hade jag försökt övertala dig att göra comeback. Så du kanske har gått in i sportchefsrollen och övertalat ditt spelarego?
– Ja, jo, lite så. Jag var tänkt att vara backup, men sedan har det rullat på och på den vägen är det. Jag är 13 år i sinnet och 37 på papperet.
Gör det ont i kroppen när du stiger upp ur sängen dagen efter match?
– Ja, fy fan. Mina ben och knän… det gör ont alltså.

I tabellen toppar nu YIF, om man räknar bort farmarlagen (som inte får gå upp i Allsvenskan).

https://skanesport.se/2017/11/17/avsnitt-14-av-hutteboll-mot-michelle-fyhr-seifert/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close