skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

Efter 19 år: Ola Månsson prisad som ”matchens lirare” efter storseger mot Skövde

H65 Höör tog sjunde raka segern i SHE när man på hemmaplan noterades för 37-21 (18-6) mot Skövde HF.
– Vi hade jobbat mycket med försvarsspelet vilket märktes i första halvlek – då vi bara släppte in 6 mål, säger tränare Ola Månsson.

I en SHE-omgång där toppkonkurrenterna annars haft det tufft i sina matcher och ”bara” vunnit knappt blev det en betryggande 16-målsmarginal för H65 Höör. En inte helt betydande faktor då det mycket väl kan bli en målskillnadsaffär mellan H65, Skuru och Sävehof i topp tre-skiktet.
Redan efter 10 minuter hade H65 kopplat järngrepp om matchen. Anna Johansson vräkte sig fram, som en isbrytare i en porlande vårbäck, och skickade in 7-2.
H65 fick inte minst kontringsspelet att stämma. Gry Bergdahl noterades för fyra assist bara i första halvlek när hon serverade kantillrarna Emma ”Rapido” Rask och Evelina ”The Kid” Källhage gång efter annan.

Målskyttet spreds ut rejält denna gång och just nämnda Källhage blev tillsammans med Kristin ”Kickan” Thorleifsdottir bäst i klassen med sex mål vardera.
En annan som fick det att lossna lite var Anna Olsson med fem mål, varav tre av tre från sjumeterslinjen.
– Vi avgjorde matchen tidigt i första halvlek, sedan blev det en transportsträcka och upp till oss själva att bestämma karaktären. Jag tycker att vi har en såpass bred trupp att alla som kommer in är hungriga efter att få göra en bra prestation.
Sävehof borta väntar härnäst?
– Den tänker vi på först under måndagen och träningen då.
Hur känns det i kroppen för din del?
– Det har varit lite upp och och ner, men nu efter landslagsuppehåller känns det mycket bättre.
När priset för matchens lirare skulle delas ut ”kuppade” matchvärden House of Palladium och valde Ola Månsson – som belönades med en estetisk fulländad kruka med tillhörande växt.
Om någon spelare hade fått priset…?
– Gry Bergdahl gör en gedigen insats med många bra utkast idag. Hon utmanar verkligen Jannike Wiberg nu och har utvecklats mycket sedan hon kom till H65, säger Olsson.

Ola Månsson:
– Vi hade fokus på försvar i denna matchen och har tränat på det hela veckan. Målet med matchen var att få till just den biten och i första halvlek fick jag de svar jag ville ha. Visserligen släpper vi in 15 i andra halvlek, men då var ju matchen redan vunnen och intensiteten blev inte lika hög.
Du blev utnämnd till matchens spelare – vad var du mest nöjd med för egen del?
– Haha. Min första halvlek när Kristin och Hvenfelt fick till det i mittförsvaret. Jag tror att jag fick priset eftersom ingen annan riktigt stack ut så mycket. Det är första gången på 19 år jag får det här priset om tränare – det får man vara glad för! Frun blir säkert glad för krukan.

Det har varit en intressant omgång annars, där både Sävehof och Skuru var illa ut och fixade sina segrar först i slutminuterna, mot Bode respektive Skuru.
– En del hävdar att vi tre i toppen (H65, Skuru och Sävehof) ska vinna klart varje gång. Men det kommer inte bli 54 sådana matcher (vi har 18 sådana typer av matcher var). Något lag kommer att tappa poäng här och där. Vi låg under med två bollar efter 20 minuter mot Västerås, men tog tag i det direkt.
– Det finns två sätt att undgå sådana poängtapp. Ett: se till att vara på plats så man inte hamnar i jobbiga situationer. Två: När man väl hamnar där – se till att fixa det. Inte i första halvlek utan i andra.
Sävehof borta på onsdag?
– Vi ser fram emot de här toppmatcherna. Sävehof har varit stabila och har säkert nytta tempomässigt av att spela i Champions League. Det kommer att bli tufft, säger Ola Månsson.

Foto: Peter Månsson, 3hfoto.se och Martin Trobäck, kantbilder.se

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close