FotbollNyheterTrelleborgs FF

Säsongens sista hemmamatch för TFF – och sista för Johansson?

Under måndagen spelar Trelleborgs FF säsongens sista hemmamatch när starka Östersund kommer på besök. Ett avhängt TFF har endast hedern att spela för. I mål står Marko Johansson i vanlig ordning, en av få ljusglimtar i Skåne-laget under säsongen. Målvakten har varit en del av ett läckande försvar – men har samtidigt gjort en hel del bra.

Hur är din känsla inför säsongens sista hemmatch?

– Jo, det är klart att det är tråkigt. Man vill ju spela matcher. Det är det som man tränar för och det som gör att man älskar fotboll, säger Marko Johansson.

Hur vill ni avsluta säsongen?

– Vi vill såklart avsluta säsongen på ett bra sätt och ge våra supportrar något. Det är två matcher kvar, så två vinster vill vi såklart avsluta med.

Du återvänder till Malmö FF efter säsongen. Hur ser du på din tid i TFF?

– Som det ser ut nu så gör jag det, men håller inga stängda dörrar för Trelleborg. De har behandlat mig fantastiskt bra sen jag kom hit. Jag trivs väldigt bra med spelare och ledare i den klubben! Min tid i Trelleborg har varit väldigt lärorikt för mig och utvecklat mig som spelare på plan och utanför plan. Jag har fått en del rutin genom att ha fått spela två säsonger på seniornivå. Trots att säsongen har gått lite mindre bra för oss, avslutar målvakten.

På förhand tycks måndagens möte inte vara av speciellt stor vikt för TFF. Men trots att möjligheten om spel om tabellplaceringar raderats ut, ska uppgiften inte negligeras. Hedern – den finns fortfarande kvar att spela för. För den och för sina supportrar, som följt laget i vått och torrt ska Trelleborgs FF för sista gången denna gång gå ut och spela allsvensk fotboll på Vångavallen. Och det är inte att förringa.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close