skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

SM-guld för LB07 – Malmöderby i finalen

Fyra gånger har LB07 spelat SM-slutspel. I helgen kom äntligen det första guldet för F19-laget och det gjorde det efter en finalseger med 3-1 över lokalrivalen FC Rosengård.

– Givetvis påverkar det lite att segern kom mot Rosengård. Guld är härligt, ännu skönare är att ta det i ett derby, säger LB07:s assisterande tränare Douglas Stålhammar.

Hela slutspelet avgjordes på Bosön och i fredagens semifinaler vann både LB07 och FC Rosengård med 3-2, mot Umeå IK respektive AIK.

I finalen tog FC Rosengård ledningen med 1-0 genom Johanna Lindblom.

– Det var nervöst i början, konstigt vore väl annars i en final. Men efter deras ledningsmål lugnade det sig och då kunde vi spela ut på ett annat sätt.

Dessutom klev Julia Welin fram! Hon gjorde två mål i semifinalen och följde upp den prestationen genom att även göra det i finalen. Först 1-1 och sedan 2-1 på ett långskott. När sedan Elina Lenir drog in 3-1 från 30 meter var matchen i praktiken avgjord.

– Bra jobb av Julia. Hon ska fram i lägena. Men vi är ett lag som får ut det mesta vi kan genom att alltid lita på varandra. Sedan har Renée Slegers kommit in och gjort ett kanonjobb som huvudtränare. Nu är det upp till A-lagsorganisationen att se hur de bäst kan få nytta av och använda de här spelarna, betonar Douglas Stålhammar.

En spelare som inte var med på planen fnns det också alla skäl att lyfta lite extra.

– Jennie Egeriis fick en hjärnskakning i semifinalen och fick tyvärr följa finalen i ett mörkt rum. Emilia Ostrell blev knäskadad och kunde heller inte spela i finalen, men hon kunde i alla fall vara med där ute och fira.

LB07:s vinnarlag: Erika Reinholdsson Nykjaer, Saga Hagman, Beatrice Persson, Klara Hansson, Linnea Prytz, Ebba Jahnfors, Minda Forsblom, Annie Haglund, Filippa Stålhammar, Emma Paulsson, Emma Schlaucher Esser, Emma Larsson, Elina Lenir, Julia Welin, Johanna Olsson, Maja Roth, Lina Mårtensson, Emelie Andersson, Jennie Egeriis, Emilia Ostrell.

För lagledaren Roger Nyberg var SM-guldet specellt. Han har varit med alla fyra slutspelen Nu blev det seger.

Förutom Julia Welin var det Betrice Persson som gjorde mål i semifinalen. Där blev det för övrigt förlängning efter 1-1 vid ordinarie tids slut. På extratiden tog Umeå IK ledningen innan LB07 vände till 3-2. Julia Welins segermål kom i den 28:e förlängningsminuten.

I FC Rosengårds semifinal mot AIK gav Nova Lundin Hafström laget ledningen med 1-0, Johanna Lindblom gjorde 2-1 och avgörande 3-2 som kom i den 80:e spelminuten satte Matilda Liljefors dit.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close