NyheterTennis

Fair Play rivstartade elitserien med seger mot Upsala

Fair Play TK fick en perfekt start när elitserien för damer i tennis inleddes med ett hemmamöte med Upsala TK, som Malmölaget besegrade i fjorårets SM-final.

Nu blev det seger igen; med 5-1.

– Skönt med seger i premiären och nu gäller det att vi fortsätter jobba hårt på träningarna och fokusera på nästa match. Jag är mycket stolt över hela laget för deras fina insats idag, säger lagledaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

Förstadubbeln spelades mellan Fair Plays Malene Helgö/Karen Barritza och Upsalas Julita Sanér/Julia Löfqvist. Upsalaparet började bäst och tog ett tidigt break. Matchen stod och vägde i mitten av första set, men hemmalaget vann några viktiga game och lyckades vända till setseger 6-4. I andra set höjde sig hemmaspelarna ytterligare och sprang ifrån till en klar setvinst med 6-1.

I andradubbeln spelade det nykomponerade paret Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin för Fair Play mot Upsalas Fanny Östlund/Jasmina Tinjic. Fair Play-paret startade bländande och ryckte iväg till 4-0. Efter att Upsala sedan ätit sig tillbaka i matchen till 4-3 lyckades hemmaspelarna stänga setet med 6-3. Detta följdes upp med ett starkt andra set, som slutade 6-2 till hemmaparet och därmed stod det 2-0 till Fair Play efter dubblarna.

Kajsa Rinaldo Persson spelade stor tennis och gjorde processen kort med Julia Lövqvist på tredjesingeln. Efter ett jämnt första set (6-4) släppte sedan Kajsa loss ordentligt och vann andra set med 6-0. Matchen slutade först av singlarna, vilket gjorde att Fair Play då hade matchboll med endast en matchvinst från att vinna lagmatchen.

På förstasingeln spelade Malene Helgö för Fair Play mot Fanny Östlund för Upsala. Fanny startade bäst, och i ett mycket jämnt första set lyckades Helgö aldrig riktigt komma ifatt. Första set vanns av Upsala med 6-4. I andra set startade Malene bäst och ryckte snabbt till sig 3-0. Melene höll Fanny på avstånd hela setet och lyckades vinna setet med 6-3. På fjärdesingeln spelades samtidigt en svängig match där hemmaspelaren Sydney Berlin dominerade första set som vanns med 6-2, medan Upsalas Jasmina Tinjic tog över i andra set som slutade 6-2 till Upsala.

Supertiebreak i första och fjärdesingeln startades samtidigt, och Fair Play tog tidigt kommandot i båda två. Efter mycket spänning och några fina undanläggningar framme vid nät blev Malene först att ”clincha” lagsegern efter 10-7 i sitt matchtiebreak – detta innebar 4-1 till Fair Play och därmed var lagsegern säkrad. Efter en sen vändning lyckades Upsalas Jasmina Tinjic vända matchen och vinna med 14-12 i matchtiebreak mot en välspelande och tappert kämpande Sydney.

Karen Barritza gjorde en mycket stabil insats och vann en riktig holmgång mot Upsalas Julita Sanér på andrasingeln med 6-3 6-3. Matchen stod och vägde länge i första set, men Karen visade bra inställning och kyla i de viktiga lägena.

Första omgången
Onsdag 7 november
17.00 Fair Play TK-Upsala TK 5-1
17.00 Helsingborgs TK-SALK 1-1
17.00 Elfsborg Tennis-Tabergsdalens TK 0-6
17.30 KLTK-Enskede LTK 6-0

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close