skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

H65 Höör vann SM-finalreprisen mot Sävehof efter tolv Mässing-mål

Det blev en rysare när H65 Höör tog sin åttonde raka seger i SHE. I slutminuten gjorde Anna Johansson 25-26, varefter Gry Bergdahl räddade hemmalagets sista anfall.
– Det är skönt att jag har lagkamrater som kan avgöra på det sättet, säger tolvmålsskytten Mikaela Mässingi ett pressutskick.

Till stor del påminde matchen mellan Sävehof och H65 Höör om SM-finalen. Helt jämnt in i slutminuten – och ett sent avgörande.
Till skillnad från i våras var det dock H65 som nu kunde avgöra till sin fördel, i en svängig, lite märklig, men underhållande match.
Anna Johansson var den siste målskytten i matchen med ett typiskt isbrytarvrål. Tre kraftfulla älgkliv runt sin försvarare och ett hänsynslöst uppoffrande sluthopp med ett distinkt avslut i bortre stolpen.

– Jag hade faktiskt inte koll på tiden i det skedet, yrade Anna Johansson i C More-sändningen (ingen är förvånad…). Det var samtidigt en väldigt speciell match att spela. Jag var väldigt nervös, men vi löste det som ett lag. Vi är som en familj.

Annars var det till stor del Mikaela Mässings match, Mässing satte fem av fem straffar och var även framgångsrik i skyttet; totalt blev det tolv mål (nio i första halvlek)
– Det var så skönt att vi vann! Jag kan inte beskriva hur skönt det var. Jag var så nervös till slut att jag inte visste vad jag skulle ta vägen.
Studioexperten i C More, Charlie Sjöstrand poängterade att Sävehof anpassade sitt försvarsspel utifrån Mässings förträffligheter – och att det gav utrymme åt övriga H65.spelare att ta för sig.
– Jag kanske skjuter lite för mycket ibland, men när de går in så är det skönt. Och på slutet vinner vi verkligen som ett lag. Det är skönt att jag har lagkamrater som kan avgöra på det sättet.

H65-tränaren Ola Månsson pustade även han ut med ett leende,
– Det var en skön seger. Det blev en konstig match där vi kom snett in på det från början,låg under med fyra bollar i två omgångar . och det blev oförtjänt jämnt i första halvlek (13-13). När vi fick fyra måls ledning i andra halvlek så kom Johanna Ahlm igång med sitt skytte – och pålitligt var det helt jämnt igen.

Vad säger du om hjältinnan Anna Johansson?
– Hon tar verkligen ansvar. Hon stänger sin kant hela matchen. Sedan gör hon flera starka genombrott.
Att H65 nu har åtta raka segrar, varav två på bortaplan mot huvudkonkurrenterna Sävehof och Skuru, är naturligtvis starka papper.
– Vi kommer att förlora någon match under säsongen så är det naturligtvis. Men vi går in i varje match med liknande förberedelser och är inställda på att fortsätta vinna, avslutade Ola Månsson.

Till helgen möter H65 Höör Nykøping Falster på bortaplan i den första matchen i dubbelmötet i EHF-cupen. Returen spelas i Höör den 18 november.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Sammandrag från matchen

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close