FotbollMalmö FFNyheter

Nu vill MFF styra och spela matchen på sina villkor

Uppe i Norge fick Sarpsborg till stora delar matchen att se ut som de ville. Hemma på Stadion vill MFF styra villkoren.

– Sedan jag kom till Sverige har jag inte sett något lag spela som Sarpsborg gjorde och vi behövde lång tid för att anpassa oss. Det blev inget flow alls i matchen och vid något tillfälle tog ett inkast 45 sekunder att genomföra, konstaterade MFF-tränaren Uwe Rösler på presskonferensen inför returen i Europa League.

– Nu ser jag ingen anledning till att vi inte ska kunna ta kontroll och skapa mer, för det tror jag blir nödvändigt. Matchen i Norge slutade på ett bra sätt för dem med den sena kvitteringen. De var glada och vi var besvikna över att ha tappat ledningen. Men i efterhand var poängen nyttigare för oss än för dem. Nu spelar vi hemma med hela vårt Stadion bakom oss.

Matchen i Norge präglades inte bara av långa och tidsdödande inkast utan även av långa bollar, fasta situationer och fysiskt spel med många dueller. MFF vill ha ett annat utseende på hemmamatchen, men räds inte det fysiska spelet.

– Som jag bedömer det var FC Midtjylland mer fysiskt än Sarpsborg och där anpassade vi oss bra till situationen. Sarpsborg har en väldigt god “spirit” i laget och gjorde det bra, det ska man inte ta ifrån dem. Men nu kommer de till ett annat underlag och det tar förhoppningsvis ett tag för dem att anpassa sig. Och vi har ett väldigt bra hemmafacit, poängterade Uwe Rösler.

För att spara gräsmattan inför matchen flyttade MFF det matchförberedande passet till hybriden. Planen kommer att bli tungsprungen och krävande.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close