Fotboll

Blentarp startar damlag – tar över herrlagets coacher

Efter nästan 5 års uppehåll startar Blentarps BK damlag igen inför 2019-års säsong. Efter framgångarna med Blentarps BK’s herrlag under de senaste 3 åren har Sunil Ramkali och Armend Avdyli lämnat sina tränarroller får herrlaget och antagit den stora utmaningen att träna det nybildade damlaget i Blentarps BK.

– Armend och jag bestämde oss under försommaren för att vi, efter att ha haft en riktigt bra och utvecklande resa med herrlaget de senaste 3 åren, var det dags för en ny utmaning. Så när vi hörde att klubben på nytt skulle starta damlag visade vi genast vårt intresse för styrelsen att träna damlaget, säger huvudtränare Sunil Ramkali och fortsätter:
– För mig känns det som ett oavslutat kapitel eftersom jag tog Blentarps BK’s förra damlag från botten av division 4 till division 3 under min första säsong 2014, men jag fick aldrig fullfölja hjälpa laget nå sin fulla kapacitet i division 3 då vi tvingades lägga ner laget på grund av skador och spelarbrist. Ett problem även för många andra lag i regionen. Men nu är jag taggad och redo att köra igen, och med min huvudtränarkollega Armend Avdyli är vi väldigt exalterade att ta damerna på samma resa som vi gjort med herrlaget.

Blentarps BK damlag kommer dels att bestå av spelare från F16-laget Veberöds AIF/Blentarps BK (som vann Skåneserien B i våras, och kom femma i höstas) och förhoppningsvis även av erfarna seniorspelare som de hoppas rekrytera under Silly Season. Så potentialen finns där, men det är ett mycket ungt lag och det blir intressant att se hur det här unga laget klarar sig mot starkare, äldre och mer erfarna seniorspelare under 2019.
– Vi vet att det kommer att blir en utmaning för tjejerna att spela på en högre nivå. Men samtidigt behöver vi bara titta på Sjöbo IF som startade en liknande resa för 4 år sedan i division 4, och nu kommer att spela division 2 nästa säsong. Vi förväntar oss inte omedelbar framgång, men Armend och jag har en långsiktig vision att ta den här gruppen av unga begåvade spelare och hjälpa dem att utveckla sin kapacitet under de närmaste 2-3 åren, på samma sätt som vi gjorde med Blentarps BK’s herrlag, säger Sunil Ramkali
– För mig blir det första gången jag ska träna ett damlag, men fotboll är fotboll. Om jag kan dela mina kunskaper och erfarenheter med spelarna tror jag verkligen att Sunil och jag kan skapa något speciellt här. Det kommer bli tufft, det kommer bli med- och motgångar, men vi är engagerade till 100% att detta ska fungera. Vårt fokus under det första året blir att lära känna spelarna, utveckla deras fotbollskunskaper och bygga truppen, så ser vi vad som händer efter det. Sunil och jag har lärt känna varandra väldigt bra de senaste 3 åren. Vi har samma fotbollsfilosofi vilken vi är glada att dela med det här unga laget som fortfarande utvecklas och lär sig, säger Armend Avdyli.

Både Sunil och Armend har en stabil bakgrund av att ha tränat seniorlag i Blentarps BK. Förutom Sunils erfarenhet som tränare av BBK’s damlag 2014 har de båda arbetat mycket nära varandra de senaste 3 åren som tränare för BBK’s herrlag. Där uppnådde de stor framgång genom att under den tiden fördubbla storleken på truppen, tog A-laget från division 6 till 5 under 2017, samt tog herrarna till final 2018 i deras egen futsalcup, Blentarpscupen, för första gången i cupens 35-åriga historia.

Foto: Sandaufoto

Relaterade artiklar

Back to top button
Close