MagasinNyheterRedhawks

Škoda satsar vidare på hockey – provkör och bidra till din förening

Škoda och ishockey har ett naturligt band sedan flera år tillbaka.
Just nu pågår en kampanj där Škoda Malmö skänker pengar till det lokala föreningslivet när någon tittar närmre på deras produkter.
– Genom att provköra en Škoda kan man stötta sin lokala ishockeyförening på ett enkelt och effektivt sätt. För varje provkörning skänker vi 200 kronor till en klubb som kunden väljer ut, säger Johan Nordgaard.

Škoda har sponsrat ishockeyn längre än någon annan och i Sverige har företaget bland annat startat Hockeyfonden som delar ut hockeyutrustningar till privatpersoner och föreningar. “Vi vill ha fler barn på isen” lyder den enkla motiveringen.

När man väljer att provköra en bil hos Škoda Malmö fram till den sista november skänker företaget 200 kronor till en hockeyförening – som kunden själv utser.
– Det är en väldigt enkel sak. Rent generellt så låter 200 kronor kanske lite. Men många bäckar små kan leda till väldigt mycket. Från den 16 september fram tills den 30 november så pågår aktiviteten. Fram tills idag har vi fått in 115 provkörningar bara i Skoda Malmös butik, säger Johan Nordgaard, key account manager på Skoda Din Bil i Malmö.
– För oss på Škoda är det viktigt att kunna bidra till ideella föreningar. Hockeyn finns i Škodas DNA och detta är ett sätt för oss att bidra. Som kund kan man bidra med 200 kronor till valfri förening. Pengar som hjälper till enormt mycket. Jag hoppas att fler företag inom regionen engagerar sig och stöttar föreningsverksamheten.

Det går även att boka provkörning online.

Hockeyfonden är som sagt ett annat projekt som Škoda Sverige startat (2011) och målet har alltid varit att stötta barn, föräldrar och föreningar inom svensk hockey. Varje år delar företaget ut hundratals hockeykit till familjer och föreningar.
– Vi vill helt enkelt göra drömmen om hockey till verklighet.
Hockeykiten består av arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar, klubba och hjälm och finns för barn i åldrarna 5–9 år. Ansökan är öppen året runt och både föreningar och privatpersoner kan ansöka. Utdelning sker cirka tre gånger per hockeysäsong.Så funkar det:
Att ansöka om ett hockeykit från Hockeyfonden är enkelt. Du anger om du vill ansöka som privatperson eller förening och fyller sedan i ansökningsformuläret. Förutom kontaktuppgifter och andra praktiska detaljer får du skriva en kort motivering till varför du ansöker om kit. Hockeykiten innehåller arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar, klubba och hjälm och finns för barn i åldern 5–9 år.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close