AnkaretHandbollNyheter

Ankaret på segerspåret igen

I 38 sekunder var matchen mellan HK Country (Skövde) och Ankaret helt jämn…
Sedan gjorde Erik Karlsson 0-1 och skåningarna släppte sedan aldrig taget.
– Efter tiobollarsförlusten mot Vinslöv hade vi jobbat mycket med försvaret och det gav utdelning, säger huvudtränare Christian lindvall.

Adam Sandgren (åtta mål) och Adam Nilsson (6 mål) var de som hade mest att säga till om ute på banan, samtidigt som Alfred Åswärd svarade för en stabil insats mellan stolparna.
Det var en seglats på stilla vatten när Country besegrades med 19-25.
– Sedan senast, när vi förlorade med tio bollar mot Vionslöv, har vi jobbat i två veckor med försvaret. De bitarna har fallit på plats och nu spelade killarna med självförtroende igen. Alfred i mål fick väldigt bra hjälp och tryggheten bakåt var den stora skillnaden.
– Vi var noga med att det gällde att jobba färdigt bakåt, sedan fick anfallet komma efterhand. Detta var en lagseger med bra tändning på alla fronter. Ändå saknade vi fyra ordinarie spelare på grund av jobb och skador.

Vissa sår kan ta djupt, Vinslövsdebaclet verkar ha läkt?
– Vi har analyserat den matchen mycket i efterhand. De var MYCKET mer taggade än oss. Kanske gick det lite för enkelt i början av serien för oss. Vinslöv var mer motiverade och agerade som att de hade mer att vinna. I vissa försvarssituationer spelade de på gränsen och vi var inte beredda på att möta den fysiken.
– Vi förstod att vi ar tvungna att komma upp på den nivån. Det är en jämn serie där alla måste vara mentalt förberedda i varje match.

Du nämnde två skador i veckan?
Tobias Paradis har gjort illa handleden och Ludvig Björkklint har stukat foten rätt rejält.
När är de tillbaka?
– Tobias kan spela redan nästa helg, men Ludvig får nog vänta minst tre veckor.
Ni verkar bli ett topplag i år igen?
– Ja, vi är ju tippade där uppe. Med fjoråret i minne och vassare nyförvärv så ska det vara så. Nu har vi spänt bågen lite mer och ska vara med och slåss om en topp tre-placering. I fjor missade vi en kvalplats på målskillnad, men laget har fått en bättre start i år, så jag kan inte vara än annat än nöjd, säger Lindvall.

HK Ankaret har 4-1-1 efter sex omgångar och ligger på andra plats i serien där vinnaren går till allsvenskan och de två närmsta lagen där bakom krigar om en kvalplats. Med tanke på att inga farmarlag kan gå upp i Allsvenskan ser det mycket lovande ut för Ankaret inför framtiden.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close